Vand prieteni! Cine-i cumpara?

In pelegrinarile mele prin lumea internetului am decoperit un site Facebook.com care are o aplicatie care iti permite sa iti vinzi sau cumperi prieteni. E drept aplicatia nu e a proprietarilor site-ului, dar e folosita acolo.

Ce idee sa iti vinzi prietenii!?! E un fapt vechi de cand lumea. Multi si-au tradat / vandut prietenii de-a lungul istoriei. De aici au aparut tot felul de proverbe si maxime. Dar nu am vazut inca in lumea virtuala care ni se deschide ptin calculatoare aceste vanzari / cumparari de prieteni. E grotesc si hilar in acelasi timp mai ales ca aplicatia vrea sa arati tu prietenilor tai cat de mult ii apreciezi oferind bani pentru a-i adjudeca pe lista te personala de prieteni. Banii sunt virtuali. Un joc de societate virtual.

Se practica in lumea reala un joc de societate asemanator cand se organizeaza serate de colectare de fonduri pentru diverse probleme ale lumii unde se vand barbati sau femei ca parteneri de o seara. Scopul nobil in acest caz pare sa scuze jocul desi ….