Cine se uita la amanet?

Pe Discovery Channel si inca vreo cateva similare, dar si pe niste asa-zise canale TV generaliste se difuzeaza diverse emisiuni cu case de amanet pe stilul reality show si cum vad ca se tot difuzeaza si se redifuzeaza si mai ales ca nu e doar una singura ci mai multe stau si ma intreb cine dracu’ se uita la asa ceva?

Pana la urma sa dai o astfel de emisiune la ora de varf presupune faptul ca exista si un public destul de mare interesat de ea, sau macar de subiectul prezentat. Sa dai si doua-trei episoade consecutiv si astfel sa tii in fata televizorului pe unii timp de cateva ore bune e si mai intrigant.

Daca tin bine minte astfel de emisiuni au aparut initial pe Discovery Channel si mereu m-am intrebat ce poate sa fie educativ la ele pentru ca in fond Discovery e un canal cu pretentii.

Apoi nu inteleg ce intelege lumea din toata povestea asta? Ca lumea e atat de saraca incat isi vinde tot ce are prin casa pentru droguri, beutura si tigari? Ca atunci cand intra intr-o casa de amanet vanzatorul o sa iasa mereu in pierdere pentru ca cel de la tejghea o sa se tiganeasca pana scoate el un pret foarte mic pentru a face un profit foarte mare? Ca nu se mai poate face in ziua de azi o emisiune fara injuraturi ca la usa cortului ce transforma partea audio a emisiuni intr-un beatbox datorita bipurilor consecutive si agasante?

Nu stiu zau ce intelege lumea din astfel de emisiuni sau ce vor ele sa transmita ca mie mi se par de o irelevanta si inutilitate de inegalat.

1704018