Gazetarii slampeti si vedetele care le strica somnul

pinup fashion

Stiti bancul ala cu tatele din parnaie care la eliberare s-au oprit pe banca din fata inchisorii ca sa-si termine barfele inainte sa se desparta definitiv si irevocabil? Daca nu-l stiti cu siguranta cunoasteti 2-3 tate care stau zilnic in fata blocului si discuta viata celor pe care-i cunosc si mai ales a trecatorilor. Sau cele de pe strada voastra ce in fiecare duminica dupa biserica se opresc pe-o banca sa-si termine povestile ce le-au inceput in timpul slujbei.

Ei bine, in negura timpului o parte din cei crescuti si indoctrinati cu mentalitatea asta de barfitori au facut pasul mare de la mocirla satului la asfaltul orasului si dupa cateva reprize de felatii intense au ajuns sa ocupe ceva posturi de jurnalisti de „monden”.

Ori, cum toti astia ajunsi in situatia asta nu prea au educatia necesara pentru a produce continut de calitate e normal ca ei sa produca numai continut infect nedem nici macar de mahalaua de la birtul din sat.

Numai ca trendul asta de a produce continut infect nu putea sa existe si sa evolueze daca nu erau suficienti consumatori de astfel de mizerii. Desigur, asta-i pana la urma un lucru cat se poate de normal, pentru ca de la sat la oras au plecat suficienti care n-au ajuns neaparat jurnalisti, dar care nu pot sa doarma noptile pana nu afla ultimele barfe din cartier si de pe la TV.

Tinta cea mai predilecta ale unor astfel de barfe sunt fara doar si poate vedetele. Mai mari sau mai mici, mai inalte sau mai scunde, toate vedetele devin tinta gazetarilor de duzina.

pretty happy young pinup girl isolated on white in studio representing old fashion concept and style
foto via GraphicStock

Si probabil ca cel mai fierbinte subiect in domeniu la ora realizarii unui articol nu e constituit din analiza critica a performantei artistului in cauza ci mai degraba de felul in care artistul respectiv se „prezinta” atunci cand merge sa-si duca gunoiul, sa-si plimbe cainele, sa se bronzeze sau mai stiu eu ce alt aspect al vietii personale, vietii intime de care toti incercam sa ne bucuram in felul nostru.

Pentru a putea da greutate unei analize critice a felului in care X sau Y vedeta se prezinta in timpul liber cand teoretic ar trebui sa fie doar un oarecare om din multime, gazetarii apeleaza la niste specialisti. Pardon voiam sa zic papagali. Si papagalii asta, un fel de barfitori de level 90 fac ce stiu mai bine. Barfesc in direct sau la gazeta.

O stiti pe aia cu gaina in cap? Iulia Albu parc-o cheama. Aia probabil e mama tuturor barfitoarelor din moment ce e chemata pe la mai toate posturile TV ca sa-si „prezinte” public experienta in domeniu. Ce omit sa inteleaga multi si ce omite sa spuna gazetarii e ca Iulia aia a ajuns celebra doar dupa ce s-a dezbracat pentru barbatuso si dupa ce a aparut pe sticla cu gaina in cap, pentru ca inainte de asta era doar o pitzipoanca rasfatata de barbat si cam atat. Cand gazetarii de mahala i-au ridicat stacheta l-a lasat pe fraier si a inceput s-o arda doct cu gaina in cap pe la TV.

Dar divaghez si nu despre Iulia Albu intentionam sa scriu, ci s-o folosesc ca un exemplu mai pe intelesul tuturor.

Ce voiam sa spun de fapt, dupa introducerea asta lunga e ca azi mi-a sarit in ochi, in feedul de Facebook un articol publicat pe siteul El Mundo in care un gazetar dinasta de doi bani si trei bomboane publica saptamanal o rubrica in care-si da cu parerea privind felul in care vedeta X sau vedeta Y a iesit imbracata sa-si faca piata sau sa tunda iarba din fata casei.

Si ce nu inteleg din abordarea asta nu e violarea evidenta a dreptului la viata privata, ci lipsa de comparatie a gazetarului cu vedeta despre care scrie. Eu sunt sigur ca nici unul dintre gazetarii care se ocupa de astfel de rubrici nu merge sa faca piata sau sa plimbe cainele purtand un frac sau rochie de gala dupa caz si pantofi Jimmy Choo. La fel cum sunt sigur ca atunci cand apar pe sticla, sau la vreun eveniment monden, toti gazetarii poarta haine fie inchiriate, fie realizate de vreun designer mai mic ce cauta promovare, iar acelasi lucru il fac pana la urma si artistii. Doar ca adeseori, artistii isi mai permit sa-si cumpere si propria lor garderoba elitista pentru diverse evenimente private la care participa.