Ce bine ca de prostie nu se prea moare

Probabil ca cercetatorii britanici au avut timp in doua pauze de masa ca sa dovedeasca stiintific faptul ca de prostie nu se prea moare, decat doar in cazuri extreme unde prostia duce mai degraba spre retardare.

In urma cu ceva vreme, a aparut subit un site numit Cotidian Zilnic, ce incearca sa fie o concurenta pentru TNR. Astfel, respectivii publica o serie de articole si “stiri” cu caracter de pamflet si de o falsitate de neimaginat.

Asemeni celor de la TNR, profesionalismul cu care sunt scrise articolele de pe Cotidian Zilnic nu prea lasa sanse de scapare nici unui prost, iar daca cumva prostul in cauza e mare fan Poptamas, Teo Trandafir, efemeride, cocoon sau mai stiu eu ce mizerie dinasta atunci succesul siteului e garantat.

Numai ca dincolo de naivitatea unora si amuzamentul altora apare si prostia evidenta a celor care se dau oameni seriosi si care incearca aparent sa preia informatii relevante si sa le redea poporului.

Cazul asta l-am observat mai devreme cand in feedul de Facebook mi-a aparut o “stire” aparuta initial pe Cotidian Zilnic si data drept adevarata de un agregator de stiri sibian, numit Sibiu STIRI si care aparent se asociaza cu siteul esibian.ro.

Stirea originala a aparut pe Cotidian Zilnic ieri sub categoria “Lifestyle & Cultura” si avand tonul specific de pamflet:

Screen Shot 2016-01-06 at 13.56.27

Azi, a fost preluata, pardon am vrut sa zic copiata de un oarecare Stefan Mihalache de la stireazilei.com care a inclus-o drept veridica in categoria Social > Sanatate:

Screen Shot 2016-01-06 at 14.04.45

In prostia lui, Stefan Mihalache a dat si link catre articolul original pe siteul Cotidian Zilnic, iar mai apoi cel care se ocupa de Sibiu STIRI a preluat postarea si a dat-o mai departe pe Facebook girand veridicitatea unei informatii pe care n-a verificat-o in nici un fel.

Screen Shot 2016-01-06 at 13.55.49

Daca tinem cont de faptul ca Sibiu STIRI pare sa aiba cateva articole de pe caplimpede.ro & co., articole ce sunt la fel de dubioase si susceptibile e cat se poate de evident ca intentia celui sau celor care gestioneaza pagina respectiva e dezinformarea crasa si indobitocirea si mai apriga a dobitocilor care iau astfel de mizerii drept adevarul absolut.

Asta desigur, daca nu cumva inusi proprietarul paginii e un personaj paranoic si cu grave probleme la mansarda incat nici macar o lobotomie nu-l mai scapa.