Cum dovedesti ca esti prost

Sau proasta, dupa caz.

Metoda prin care poti dovedi ca esti prost, sau proasta e destul de simpla. Daca ai cont de Facebook intri acolo si dai share si gata, ai dovedit nu doar ca esti prost, sau proasta, ci si cat esti de prost sau proasta.

Astfel, azi in timp ce-mi vizualizam feed-ul de Facebook am dat peste un share in care apare o femeie ce tine in mana poza unui copil (probabil al ei) si care plange:

Screen Shot 2015-07-19 at 11.45.37

Postarea asta a fost facuta in 2014 de o duduie si a avut nu mai mult, nici mai putin de 240932 share-uri. DA! doua sute patru’jdemii de share-uri pe Facebook.

Textul ce insoteste poza asta suna cam asa:

Publicati mai departe si ajutati o mama care si-a pirdut copilul .doar oameni cu suflet bun ,poate fi de ajutor.Fa parte din cei buni si publica si tu.

Frumos indemn nu? Desigur nu spune de unde e femeia, unde si cand s-a pierdut copilul respectiv, cine si unde l-a vazut ultima data, cum era imbracat etc. Adica mnoh, niste date identificative care sa si ajute pentru ca un simplu share la o poza nu ajuta cu nimic. Dar nu, nu da nimeni date identificative pentru ca treaba asta-i o minciuna in fond.

O simpla cautare imi confirma existenta respectivei imagini indexata inca de prin 2013 pe doua pagini de Google+:

Screen Shot 2015-07-19 at 11.45.27

Si accesand cele doua pagini de Google+ avem surpriza sa constatam faptul ca aceasta postare a fost facuta publica in iulie 2012, adica acum trei ani si ca postarea este de fapt rezultatul unui comunicat realizat de media braziliana.

Screen Shot 2015-07-19 at 11.45.59

 

Si asta doar pentru ca acel copil si acea mama sunt din Brazilia, iar copilul pe al sau nume Pedro nu s-a pierdut ci fusese rapit. Si totusi, azi exista suficienti prosit pe Facebook-ul romanesc ce dau share la postarea asta mizerabila crezand ca asa fac o fapta buna sau fac un bine cuiva.

Intr-adevar mie chiar imi fac un bine ca-mi dovedesc cat sunt de prosti, sau proaste.