ÎPS Laurențiu, ocrotitorul de infractori

161595

161595Odata cu publicarea listei privind numele care formeaza „uniunea scriitorilor din parnaie” (titlul nu-mi apartine), s-a publicat si lista profesorilor „indrumatori” sau mai pe romaneste spus a celor care au scris cartile in locul parnaiasilor in schimbul unei sume de bani.

Astfel, conform celor de la Tribuna, unul dintre „profesorii” coordonatori al carui nume apare pe lista cu intelectualii parnaiasi este nimeni altul decat Laurentiu Streza, inalt si preasfintit dupa cum l-au intitulat altii ca el.

Despre Laurentiu Streza stiam deja ca si-a vandut sufletul diavolului in schimbul titulaturii de ÎPS, ce nu stiam insa e ca aparent s-a vandut pe bani putini asemeni unei curve de pe centura, pentru a-l scapa de parnaie pe infractorul Becali, „intrumandu-l” sa scrie o „lucrare stiintifica”.

Nu stiu zau ce poate sa fie stiintific in religia ortodoxa, o religie dominata de habotnicie si fundamentalism unde aproape orice e tolerat, mai putin explicatia stiintifica a progresului si evolutiei omenirii.

Dar, pentru sarlatani precum Becali si Streza o astfel de abordare securistoida asociata cu sfidarea legilor si nu in ultimul rand a moralitatii nu constituie nici pe departe un impediment, ci mai degraba o motivare in plus de a calca peste cadavre in goana lor dupa bani.

Sunt surprins de faptul ca cei de la Tribuna scriu un articol pe tema asta, mai ales daca tinem cont ca in trecut Streza l-a facut pe fostul lor patron, tovarsul Carabulea, om de vaza in cadrul mitropoliei Ardealului, dupa ce in prealabil il afurisise suficient incat sa inteleaga cine si cui trebuie sa cotizeze mai mult.

Nu pot sa zic ca ma mira prea tare povestea sta, ci mai degraba ca ma mira nivelul josnic la care a ajuns Streza in ultimii 10 ani, lipindu-se mai rau ca o lipitoare de mlastina, de fiecare infractor local sau national care se afla la ananghie si sugand intens de la robinetul de bani al acestuia.

Si totusi Tribuna pare sa spuna povestea doar pe jumatate, pentru ca in timp ce scriam la articolul in cauza si cautam o imagine reprezentativa pentru el am dat un articol din 2006 publicat pe newspad.ro, in care se relateaza faptul ca in 2006, Laurentiu Streza i-a acordat lui Becali aceeasi distinctie pe care i-a acordat-o lui Carabulea in 2013 si ca pretul platit de Becali pentru un astfel de gest se ridica la 2 milioane de euro:

Patronul echipei de fotbal Steaua a primit Ordinul Crucea Andrei Saguna de la IPS Laurentiu Streza. Pretul corect: doua milioane de euro.

Desi multi ar spune ca suma in cauza e doar o speculatie, articolul releva faptul ca in prealabil Becali facuse o donatie de doua milioane de euro catre mitropolia Ardealului, iar intrebat la vremea respectiva de banii in cauza si asocierea lor cu „ungerea” lui Becali, Streza n-a negat ci din contra a confirmat informatia motivand nevoia de bani:

„Trebuie sa fim bine pusi la punct pentru anul viitor, cand vin peste 3.000 de fete bisericesti la Sibiu”, a motivat IPS Streza nevoia de bani. Becali a confirmat ajutorul finaciar.

„Am venit la Sibiu si pentru o donatie importanta pentru Mitropolia Ardealului”, a spus acesta.

Nu stiu cum vedeti voi povestea asta, insa simpla „ungere” a unui infractor cu un ordin ce conform mitropoliei a fost introdus pentru a se acorda inaltilor ierarhi si fetelor bisericesti care se vor evidentia prin activitatea si actiunile lor doar pentru c-a facut o donatie si motivata de „lipsa” de bani de la mitropolia Ardealului mie mi se pare identica cu scuzele pe care le gasesc tarfele de pe centura atunci cand sunt prinse de vreun cunoscut ca-si vand corpul pe bani putini si care ca sa-si repare „onoarea” motiveaza de cele mai multe ori ca au nevoie de bani ca sa-si hraneasca copiii.

Desigur, degeaba analizam noi si dam arama lui Streza pe fata, pentru ca pana la urma sunt suficienti pupatori de patrafire speriati de moarte si doritori de viata vesnica ce vor continua sa ingenuncheze in fata lui si sa cotizeze pana si ultimii bani la jackpotul religios.

Sunt curios totusi cum o sa scoata camasa Streza peste putin timp cand tot scandalul asta cu oamenii de stiinta din parnaie, ce mocneste intens de ceva vreme, o sa explodeze violent, mai ales daca tinem cont ca in prostia lui, Becali a recunoscut deja pe media ca nu el si-a scris „lucrarile stiintifice”.

Pana la urma, vorba aia, „gura pacatosului adevar graieste”…

foto via newspad.ro