Publicitatea pe grupurile de Facebook

Aproape toate grupurile de Facebook pe care le frecventez au ajuns sa aiba mai multa publicitate decat postari legitime si lucrul asta le face inutile pentru majoritatea membrilor.

Pe un grup de zeci de mii de persoane unde se posteaza lucruri noi in mod constant postarile de reclama nu reprezinta o mare problema si nici un deranj vizual, insa pe un grup de maxim 3000 de persoane unde nici 20 nu sunt activi in mod constant publicitatea nici n-ar trebui sa existe.

Intamplator sunt administrator pe doua grupuri unde publicitatea e la putere, iar postarile utilizatorilor sunt asa mai degraba ca “de umplutura”. Problema cea mare e ca nu pot sa impun interzicerea tuturor reclamelor pentru ca administratorii principali ai grupurilor au creat grupurile respective cu scopul vadit de a-si face reclama si nimic mai mult. Comunitatea e dupa cum spuneam cam “de umplutura”.

Ori in mod normal si profesionist reclama ar trebui sa se faca prin pagini de Facebook si anunturi platite nu prin spam la nesimtire pe toate grupurile posibile, dar vorba aia, cum e turcu’-i si pistolu’.

Si uite asa am ramas administrator mai degraba din respect fata de cei care m-au facut administrator, insa am dezactivat orice fel de notificare din partea grupului respectiv. Totusi pe grupurile pe care le-am creat eu am sa interzic orice fel de publicitate pentru ca in fond solutii de a face reclama pe Facebook exista, dar acestea presupun munca si costuri doua lucruri ce nu prea convin nimanui.

Publicitatea pe grupurile de Facebook

6
Lasă un răspuns

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted

Eu prefer sa tin notificarile off pe toate grupurile. Sunt in cateva sute… dar doar cu numele 🙂

Fă ca mine:

1. Interzici reclama venită de la utilizatorii noi. Dacă prima interacțiune cu grupul este o reclamă, atunci ștergi și îi dai ban.
2. După ce vezi că majoritatea ignoră regula asta, îți faci forum. 😀

Există și o parte bună în toată treaba asta. Publicitatea făcută în modul ăsta nu are niciun fel de eficiență și pe deasupra, deranjează utilizatorii. Mă gândesc că isteții care fac asta observă că n-are niciun efect și renunță de bunăvoie până la urmă.