Alba neagra la TV

Peste tot in lume exista practicanti de alba-neagra. Prin Europa intreaga, in zonele turistice e plin de tepari cu alba-neagra si in foarte multe cazuri acestia sunt romani. In Playa de Palma pana de curand gaseai romani cu alba-neagra la orice pas, insa dupa ce s-a pus politia pe ei si s-au mai rarit au inceput sa apara bulgari si chiar si spanioli care sa tepuiasca turistii in modul asta.

Dar, nu despre cine si cum tepuieste prin Mallorca vreau sa va vorbesc, ci despre modul in care sunt atrasi fraierii in joc. Astfel la alba-neagra cel care tepuieste are pe langa el cel putin 3-4 insi care se dau jucatori de ocazie si care castiga si pierd deopotriva. Turistul curios se opreste vede ca exista oameni care castiga si intra si el in joc unde pierde toti banii.alba-neagra

Ei bine, cam aceeasi metoda observ ca se practica si pe la TV. Inca de cand am avut televiziune prin satelit prima data am dat peste programe in care diversi cu mutre sinistre vindeau servicii de ghicit viitorul. Fie prin carti tarot, fie in vibratia vocii, fie in zatul de la cafea etc. Desigur, aberez pentru ca majoritatea sunt cu tarot. Si de curiozitate m-am uitat si am observat ca exista o serie de persoane care suna si la care dubiosii astia le ghicesc si trecutul, cu o acuratete de nedescris, iar apoi intervin altele care suna si carora le ghiceste doar viitorul. Si gandind logic discrepanta asta mi-am dat seama ca se aplica exact metoda de la alba-neagra in care 2 din trei apeluri sunt false, iar cel care-i adevarat reprezinta o teapa data unui naiv pentru cativa euro pe minut.

O situatie asemanatoare e si in cazul firmelor de teleshopping, unde o serie de falsi profeti a caror veridicitate si acreditare n-o verifica nimeni, nici macar cei ce autorizeaza astfel de programe TV, apar pe sticla si-si gireaza reputatia si prestigiul !? pentru o serie de produse care odata cumparate de cele mai multe ori dezamagesc, sau care sunt mult prea scumpe pentru utilitatea pe care o au.

E drept, am cumparat si eu razatoarea Boerner si mi-a fost utila (tigaia Dry Cooker n-am luat-o ca am alergie la tigai), si am cumparat si alte produse dinastea de teleshopping direct de pe net de la rubrica “As seen on TV”, insa pot spune fara ezitare ca e ca la loterie, uneori tragi lozul castigator, alteori nu.

foto via imguR