Cercel a luat plasa de la PNL

Gata cu alegerile! S-au stabilit castigatorii pe Sibiu. Dacii Liberi a facut publice rezultatele. Gata cu redistribuirile judetene si nationale. Cel mai mare perdant Horatiu Cercel de la PDL care a luat plasa de la doctorita PNL Minerva Boitan. Cercel ramane acasa sa vada de firma sa de constructii de unde a concediat 700 de oameni si de ziarul Sibiu Standard pe care il patroneaza. Boitan va pleca de la spital in Parlament.

Din pacate Mircea Cazan de la PNL a intrat in Parlament in detrimentul lui Trihenea de la PDL care a castigat la numarul de voturi. Mi-e scarba de Cazan pentru campania agresiva facuta pe bani publici, Radiocom. Omul a incercat de 3 ori sa intre in Parlament si in sfarsit a reusit….. cu greu prin redistribuire.

Lista castigatori:

PD-L are patru mandate: 1 senator – Ion Ariton, 3 deputaţi – Cornel Ştirbeţ, Raluca Turcan, Gheorghe Roman.

PSD+PC are 3 mandate: 1 senator – Viorel Arcaş, 2 deputaţi – Ioan Cindrea, Mircea Silvestru Lup.

PNL are două mandate: 1 senator – Minerva Boitan, un deputat – Mircea Cazan.

14
Lasă un răspuns

13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
newest oldest most voted
mihai

‘vleau’ si eu un banner de panza, sa fac un cort-rasadnita pentru rosii, se poate?

Oare de ce se agita asa de mult ei:
1.pentru noi
2. pentru buzunarul lor

Eu cred ca stiu raspunsul :))

Dan Marginean

Nu pentru ca m-as fi ocupat de campania lui Horatiu Cercel, dar mi se pare total de rahat felul in care a fost trimis in Parlament al treilea senator de Sibiu. In momentul asta, mai mult decat faptul ca este posibil ca o firma sa concedieze niste oameni, mi se incredibil ca un candidat care obtine 48 la suta din voturi ramane acasa, iar cel cu 23 la suta devine senator. Ne place omul sau nu, cred ca toti ar trebui sa ne intrebam la ce naiba folosesc alegerile daca “vointa poporului” nu conteaza absolut deloc. Iar Cercel nu este… Read more »

Dan Marginean are dreptate in ceea ce spune. Nu-mi este simpatic H Cercel, insa a castigat si isi merita locul castigat. Redistribuirea este o mizerie specifica Romaniei originale.
Oricum, Dane ai dus o campanie buna. Bravo! Poate o sa ne spui candva si despre bugetul avut la dispozitie. Numai bine.
Dan Tomozei

Voturile lui Cercel le-a luat un alt senator PDL. Nu au fost pierdute. Ambele variante au hibe dar nu prea gasesc solutii. In varianta actuala se vede ca unii castiga si altii merg in parlament. In varianta a doua, dorita de PDL, am fi avut urmatorul rezultat in Sibiu: PDL – 40% = 5 deputati si un senator, PSD – 25% = 1 deputat si 0 senatori, PNL – 16% = 0 deputati si 0 senatori. Vi se pare corect?

Nu era deloc corectă varianta ta, călin. Pentru că asta ar fi însemnat că 90% dintre sibieni au votat pdl şi 10% psd. Ceea ce e fals fals fals. Sistemul are destule hibe, dar depinde la ce te raportezi. Dacă te raportezi DOAR la colegiul tău, strict, da, horaţiu cercel a pierdut într-un mod incorect. Dacă te raportezi la voturilor tuturor candidaţilor pdl din ţară, ar fi fost incorect să meargă cercel, când altul de la slobozia (să zicem) a luat cu 5.000 de voturi în plus. Cred că sunt printre puţinii care apreciază acest uninominal, vizavi de vechiul sistem… Read more »

Dan Marginean

Doamna Mohanu, adica ar fi fost incorect sa mearga Cercel cand unul de la Slobozia are cu 5.000 de voturi in plus, dar este corect sa mearga Boitan, care are cu 10.000 de voturi mai putin decat Cercel? Vorbesti tampenii. Aici nu este vorba despre Cercel sau despre PD-L, ci despre “dobitocii” care i-au votat. Are 18.000 de voturi, iar Boitan 8.000. Poate ca Boitan va face mai multe decat Cercel, Arcas mai multe decat Piteiu sau unul de prin Ialomita decat amandoi la un loc, dar nu despre asta-i vorba. Inteleg ca este vorba si despre vot politic, dar… Read more »

Dan Greavu

uf, nu am mai avut timp sa intru pe aici in ultimele zile, dar vad ca s-a comentat ceva pe seama uninominalului. Fara sa ma intereseaza cine a pierdut si cine a avut de castigat de pe urma acestei variante de uninominal, un lucru e sigur: e o lovitura grava aplicata electoratului, mintit ca alege oameni si nu partide. Uite ca dau si un link spre editorialul pe care l-am scris marti, pe 2 decembrie, imediat dupa s-au anuntat parlamentarii de Sibiu.