Martorele tacute cuceresc Sibiul

În fiecare an între 25 noiembrie – 10 decembrie are loc campania „16 zile internaţionale de combatere a violenţei împotriva femeii”. La Sibiu A.L.E.G. organizează în perioada 8-10 decembrie diverse acţiuni publice care au rol de conştientizare şi informare. Mesajul nostru este: „Prin indiferenţă permiţi violeţa”.

Actiuni:

Luni, 8 decembrie ora 16:30 în faţa sediului Romtelecom (str. N. Balcescu): Expoziţia Martorelor Tăcute – o expoziţe simbolică cu siluete roşii care prezinta  cazurile unor femei omorâte în urma violenţei existente în familie/cuplu. Fiecare siluetă va avea inscripţionată povestea unui caz din judeţul Sibiu, datele fiind furinizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Rolul expoziţiei este de a sublinia că violenţa în cuplu poate fi fatală. Conform statisticilor Agenţei Naţionale pentru Protecţia Familiei, de la un an la altul numărul femeilor ucise creşte. La lăsarea serii se vor aprinde lumânări pentru victimele violenţei. Iluminaţia va încheia evenimentul.

Marţi, 9 decembrie, ora 14:00, holul Teatrului Gong: vernisaj de pictură şi fotografie. Vor fi expuse lucrări legate de mesajul „Prin indiferenţă permiţi violenţa”. Expoziţia se va adresa în special elevilor/tinerilor, cu rolul de a întrerupe lanţul prin care violenţa în familie şi acceptarea ei se transmite de la o generaţie la alta.

Scopul acţiunii este de a sensibiliza şi informa publicul larg cu privire la fenomenul de violenţă domestică care nu este o simplă ceartă de familie, iar dacă victima nu beneficiază la timp de protecţie şi suport, se poate ajunge la pierderea de vieţi.

Persoana de contact: Eni Gall, A.L.E.G., 0726116097