Cel mai bun lucru ce se poate intampla cu cenzura

Portrait of a young man covering his mouth over white background

In cazul in care nu stiati, cel mai bun lucru care se poate intampla in cazul cenzurii este ca informatia asupra careia s-a aplicat o metoda de cenzura sa ajunga in presa si sa fie facuta publica.

Metehnele comuniste inca bantuie in Romania anului 2016 si nicaieri nu exista un risc de cenzura mai mare decat in acele institutii publice in care inca mai domnesc relicve comuniste scolite de securisti.

Indubitabil, cei care inca recurg la tentative de cenzura sunt cei ce au peste 40 de ani si care au inteles ca dreptul la libera exprimare garantat de articolul 30 din constitutie e facultativ. Am mai scris pe tema asta si atunci cand s-a trezit unul sa emita amenintari gratis pe aici doar pentru ca nu i-a convenit tonul si directia unui articol.

Cel mai recent exemplu de efect de bumerang pe care l-a avut tentativa de cenzura vine de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” unde postarea unui elev de pe Facebook, efectuata in afara scolii si fara incalcarea vreunui regulament de ordine interioara a starnit indignarea unor dascali comunisti ce s-au trezit ca trebuie sa ia masuri si sa-l oblige pe elev sa stearga postarea:

„Andrei Turtoi, câştigător al consursului NASA Ames Space Settlement Design Contest din 2014, a ales să posteze zilele trecute un mesaj pe Facebook despre sistemul de învăţământ din România, în care îşi exprimă dezamăgirea faţă de un sistem bolnav, care în loc să îl ajute, mai mult îi face rău.

Profesorii săi nu au privit însă cu ochi buni mesajul tânărului şi au decis să îl apostrofeze, obligându-l să şteargă ce a scris şi să posteze mesajul ”Să postez aşa ceva a fost o greşeală”. Asemenea practici aveau loc şi în regimul comunist atunci când cineva avea obiecţii la adresa sistemului.”

sursa gandul.info

Spre dezamagirea comunistilor ce teoretic ar trebui sa ne educe viitorul tarii in baza unor principii democratice si moderne, povestea asta a ajuns in presa, iar postarea integrala ce initial a fost stearsa de pe Facebook s-a propagat cu ajutorul mai multor bloguri si ziare incriminand, daca mai era nevoie inca odata, mentalitatea securistoida a unor lichele a caror epoca a apus acum aproape 27 de ani.

Portrait of a young man covering his mouth over white background
foto via GraphicStock