Cateva din lumea larga #2

Woman drinking cocktail in swimming pool
E timpul pentru a doua tura de chestii interesante pe care le-am citit in saptamana ce tocmai a trecut:
  • In timp ce majoritatea fac contrabanda cu tigari, droguri arme etc. o serie de indivizi s-au trezit sa faca trafic ilegal cu gunoaieAvea dreptate Macklemore cand zicea in Thrift Shop ca „one man’s trash, that’s another man’s come up”.
  • archive.org a digitalizat cateva zeci de mii de discuri pentru gramofon trase la inceputul secolului XX – Nu sunt eu fan al genului si nu prea mai ascult altceva decat playlisturi din Spotify, insa ma gandesc ca poate e careva dintre voi interesat. 
  • Individul care a inventat regulile privind complexitatea parolelor si-a dat seama c-a gresitContrar opiniei publice, eu unul n-as spune c-a gresit cu regulile alea pentru ca regulile sunt bune si aplicabile in cazul unor oameni normali si nu e vina lui pentru ca lumea e dominata de idioti.
  • Umberto Eco, ala de a zis ca social media a dat ocazia ca legiuni de imbecil sa-si exprime parerile impertinente, face o lista cu cele mai comune trasaturi ale fascismului – Daca e sa judecam dupa discursul politic al unora, indiferent de tara sau de faptul ca sunt la putere sau in opizitie, vom constata ca o mare parte din trasaturile trasate de Umberto Eco se regasesc intr-un astfel de discurs politic ce adeseori rezoneaza puternic cu constiinta publica. Si nu sunt singurul care a ajuns la concluzia asta si-o sa aflati mai multe in urmatorul comentariu pe care o sa-l public despre ultima carte citita.
  • Un individ a ciordit 40000 de albine din ograda unui apicultor – De cand cu stirile paranoice privind sfarsitul lumii provocat de iminenta moarte a albinelor s-au reprofilat si hotii si au ajuns sa ciordeasca cel mai de pret produs al omenirii, albinele.
  • S-a facut public primul caz de GPS spoofingAparent lucrurile in domeniul razboiului informational escaleaza mai repede decat ne asteptam. Urmeaza niste vremuri de-a dreptul interesante.
Cam astea sunt deocamdata si le inchei cu o fata frumoasa la piscina ca sa nu va mai plangeti atata de caldura.