Am dat pe reddit peste urmatoarea statistica publicata de Eurostat recent si in baza ei am ajuns la concluzia ca am intrat de ceva vreme in era oamenilor inutili.
Desigur nu e vorba de oameni inutili pentru ca locul de munca le-a fost luat de roboti ci pentru ca asa au vrut ei sa fie inutili, iar societatea sub cupola marxismului nu doar ca i-a tolerat, dar i-a si incurajat si i-a platit pentru asta.
Procentul din Spania nu ma mira catusi de putin, fiindca in fiecare an sunt prezentate rezultatele si se pune accent pe procentul tot mai mare de „ninis”, adica acei oameni care nici nu studiaza nici nu lucreaza, totusi observ ca nu doar Spania e in situatia asta si ca o serie de tari mult mai dezvoltate decat Spania au un procent ingrijorator de mare de astfel de indivizi.
In cazul in care n-ati inteles inca, in graficul de mai sus se arata procentul de tineri cu varste intre 20 si 24 de ani care nici nu lucreaza, nici nu urmeaza vreo formare profesionala si nici nu studiaza ceva anume. Sunt ceea ce am putea sa numim viitorii paraziti ai societatii pe care teoretic ar trebui sa-i intretinem cu totii fie ca vrem sau nu sa facem lucrul asta.
In mod ironic prezenta unui procent mare de astfel de indivizi se identifica in general cu tari care au fost grav afecate de criza economica ce a tinut 10 ani si tocmai a fost declarata ca fiind finalizata.
Desi par aparent inofensivi si fara sa aiba alt impact asupra societatii in afara celui economic, pentru ca sunt intretinuti din bani publici, nu sunt nici pe departe inofensivi deoarece indivizii astia voteaza si de regula voteaza cu cei care promit pomana cea mai mare. Iar numarul lor creste de la an la an.
Asa se explica si faptul ca in ultima perioada s-a observat o ascensiune brutala a partidelor extremiste, partide care promit marea cu sarea si care vor impunerea de taxe noi sau marirea taxelor actuale pentru a putea satisface promisiunile electorale facute unor astfel de indivizi.
In mod ironic toti astia sunt antisistem, cu toate ca sistemul ii intretine de fapt pe spinarea fraierilor. Batalia lor cu coruptia, promovata intens pe social media sau pe la diverse proteste nu e dusa in semn de solidaritate cu fraierii care muncesc de dimineata pana seara ca sa plateasca taxe si impozite pentru ca astfel de indivizi, la fel ca si coruptii, sa traiasca pe spinarea lor, ci are rolul unei cruciade impotriva sistemului corupt care fura mult prea mult si astfel are prea putini bani ca sa faca pomeni.
Din pacate impactul nociv asupra societatii nu e constientizat de omul de rand, muncitor si platitor de impozite, dar o sa fie constientizat masiv atunci cand 25% o sa fie un procent foarte mic al somajului in tarile in care evolutia tehnologica o sa inlocuiasca tot ceea ce inseamna munca fizica, iar locul de munca prost platit o sa fie un lux.
Daca macar jumatate dintre ei ar avea o minima educatie atunci viitorul n-ar mai suna asa de sumbru pentru ca oamenii educati nu reprezinta un pericol social, pe cand idiotii mereu or sa fie un pericol mai ales atunci cand e vorba de alegeri adoptate cu ajutorul votului maselor.