Mersul la consum, tehnic vorbind

Niciodata n-am putut sa inteleg "mersul la consum" al unora in ceea ce priveste domeniul auto si cu atat mai putin sunt capabil sa inteleg rationamentul unei astfel de abordari atunci cand vine vorba de tehnica.

In opinia mea daca-ti iei masina cu cel mai mic motor posibil si o sa mergi cu ea doar "la consum" ca sa economisesti cine stie ce, atunci esti un mare idiot care nu merita sa aiba o masina pentru ca e evident ca e incapabil s-o intretina. Atunci cand iti cumperi o masina cu motor mare si mergi cu ea la consum esti mai mult decat idiot si nu cred sa existe cuvant echivalent care sa descrie cum esti de fapt. Rationamentul se aplica desigur si la alte produse nu doar la masini, dar am dat masinile ca exemplu elocvent si cunoscut de toata lumea.

Peste tot in lumea asta, orice om intreg la cap isi cumpara un bun mobil sau imobil doar daca e capabil sa-l intretina si sa-i asigure cheltuielile de exploatare. Din pacate pamantul e populat de multi cretini care cred ca daca-si permit achizitia unui produs atunci cu siguranta sunt capabil sa-l si intretina.

(Asta nu sunt capabili sa inteleaga stangistii, nici in ruptul capului, atunci cand vine vorba de proprietatea privata si fluctuatia preturilor pe piata, pentru ca daca ar exista o reglementare coerenta si corecta in domeniu, care i-ar prevenii pe idiotii care nu-si permit si intretinerea lucrurilor pe care le doresc sa le achizitioneze, atunci cererea n-ar mai creste artificial ca sa destabilizeze pietele.)

Din pacate astfel de oameni au scapat de mult timp pe net unde dau lectii de economisire a resurselor.

Am dat peste articolul din linkul de mai sus intamplator, pe un grup de fotografie de pe reddit si am ramas oarecum frapat de abordarea asta.

In primul rand se recomanda trecerea definitiva a camerei foto de pe telefon pe alb-negru pentru ca modul color face poze de cacat. Nu mai spune? Treaba asta o stie si o intelege orice om intreg la cap ce nu da doi bani pe toate cartile si tutorialele pentru a face poze perfecte cu telefonul si-si cumpara ceva profesionist daca vrea sa faca poze la modul profesionist.

Camerele foto de pe telefoane sunt slabe fiindca telefoanele au devenit un fel de all-in-one mobil ce are intentia sa ofere utilitate si cam atat. Cine vrea sa faca poze profesioniste isi ia din capul locului aparatura profesionista.

Asta e o chestie, apoi a doua tine de faptul ca orice program de editare, in ziua de azi, si orice aplicatie de publicare foto pe web are un filtru de alb-negru ce poate sa fie aplicat si sa "corecteze" poza daca culorile sunt de cacat. Ori in contextul asta sa stai cu camera in mod alb-negru permanent n-are nicio relevanta.

Ma rog are, pentru idioti, care considera ca pe langa faptul ca telefonul face poze mai calitative in mod alb-negru mai exista si avantajul ca astfel se economiseste baterie si date fiindca de asta da lumea sute de euro pe telefoane, ca sa stranga apoi cureaua cand tre' sa-l incarce si sa plateasca factura de date.

Nu prea inteleg de ce astfel de oameni se incapataneaza sa dea sfaturi de cacat prin care sa militeze impotriva utilizarii unui dispozitiv la nivelul maxim al capacitatilor sale tehnice, insa le-as recomanda ca in loc de telefon mobil sa-si cumpere un aparat alb-negru de la targul de vechituri si sa faca cu ala poze calitative alb-negru fiindca ala nu consuma asa multa baterie si n-are nici nevoie de conexiune de date.