Cât de mult contează școala?

Din când în când mai apare căte un articol despre vreun primar sau politician fără prea multă școală care a făcut chestii. Gen asta.

Și de fiecare dată când dau peste un astfel de articol îmi pun întrebarea din titlu pentru că un om nu învață la școală cum să fie un bun gospodar.

Doar comuniștii erau de părere că la școală se poate învăța și preda totul.

Așa că tendința asta de a pune într-o lumină negativă școala în raport cu deprinderi sau caracteristici umane ce nu se învață la școală nu prea pot s-o înteleg pe deplin.

Timpul a dovedit că nu o să ajungem toți genii, indiferent câtă școală o să facem, și mai ales că anumite profesii nu au nevoie de foarte multă școală. Ori în momentul în care acele profesii care nu necesitau prea multă școală or să fie eliminate de roboți și cei care le profesau or să devină forțat trântori cu diplomă, școala o să devină și mai irelevantă și, la fel ca și munca, o să se transforme într-un privilegiu accesibil doar unora dintre noi.

Cât de mult contează școala?

1
Lasă un răspuns

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
newest oldest most voted

Băi, eu zic că cine vrea să ajungă cineva, să facă ceva.. poate face și fără școală, sau școală minimă. Eu știi bine unde lucrez, și.. în ce domeniu, și actele școlii ceva care n-are nici ce-a mai mică legătură cu IT-ul. 🙂