Două idei despre #fărăpenali și #muiepsd

DSC2996

Am rămas oarecum conectat la actualitate chiar dacă n-am mai scris și n-am mai comentat pe altundeva în ultima perioadă și cred că e momentul oportun să expun două idei apropo de #fărăpenali și #muiepsd.

#fărăpenali

E un demers pe care  USR l-a expus populației într-un mod greșit și mai e și inoportun în contextul politic actual pentru că induce lumea în eroare. Cei de la USR nu spun public că dacă prin absurd se vor strânge toate semnăturile necesare nu se va schimba România peste noapte și nici până la următoarele alegeri fiindcă proiectul respectiv o să ajungă în Parlament unde trebuie dezbătut și apoi supus votului.

N-are rost să mai spun ce rezultat o să aibă votul din Parlament fiindcă știm cu toții. Parlamentul a dovedit de nenumărate ori că e stat în stat, iar României i-a dovedit că e republică parlamentară și cam atât. Dacă vrei să ucizi un demers nobil îl duci în Parlament ca să se poată șterge la cur Dragnea & co. cu hârtiile pe care oameni de bună credință și-au pus semnătura.

#muiepsd

Am văzut treaba asta cu #muiepsd, cum e hăituit ăla cu Audi de către miliție care nu prea are ce să-i facă, cum au scris unii pe câmp sau cu pipi pe zăpadă sau mai știu eu ce grozăvie dinasta și m-am întrebat ce scop și ce efect au toate astea?

A făcut Iordache un pas înapoi în ceea ce privește terfelirea legilor justiției pentru c-a apărut o mașină pe care scrie #muiepsd? A renunțat Tudorel Toader la planul de decapitare a justiției oarecum independente doar pentru c-a scris unul pe câmp #muiepsd? S-a gândit Dragnea că nu e tocmai OK să i-o bage Irinucăi în gură de trei ori pe zi până nu trece toată tevatura asta?

Răspunsul la toate aceste întrebări e nu, bineînțeles că nu, pentru că astfel de demersuri n-au nicio finalitate practică. În afară de sute sau mii de like și share care-i transformă pe protagoniști în niște attention-whores nu se schimbă nimic. Politicul rămâne la fel de lipsit de scrupule indiferent cât de cool sunt mesajele îndreptate împotriva sa.