5
Lasă un răspuns

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted

Uscaturi si paie sunt peste tot. Cel putin cu ceva timp in urma era o mica mare diferenta intre a fi roman si a fi neamt. Cand se referea, cine se referea, sa fim “mai” nemti (nu “ca”) se referea sa luam lucrurile bune, care sunt destul de multe fata de Romania.
Vorbesc din experienta… am lucrat destul de mult cu nemtii si mai avem multe de invatat de la ei.

Ha…cred ca cei mai multi ar dori sa fim ca sasii! Acesta e flagelul…

Confuzia dincolo de marginile Romaniei (ca nu mai putem spune “granite” pe motiv de membru UE) vine din asemanarea cuvintelor “romanes” si “roman”. Eu sunt blonda cu ochi albastrii iar in Franta bastinasii ma faceau rusoaica sau nemtoaica. Oamenii erau realmente socati cand le spuneam ca sunt romanca si reactia era invariabil: ” dar…cum e posibil…tu esti blonda… ochii albastrii… CUM?”

@Calin: Eram la o petrecere in Franta si acolo era unul, ceva instalator, sculer-matriter, ceva … s-a exprimat la adresa romanilor cu apelativul de ciori inapoiate (fara sa aiba habar ca eu sunt romanca). Reactia mea a fost urata, pe scurt, i-am spus ca eu sunt ROMANCA si ca el este un bou care habar n-are de geografie si istorie si ca el n-a avut in viata lui vacante cati ani de scoala am eu. Poti sa iti imaginezi ce a urmat…