Agricultura viitorului

Pentru ca noi suntem mult prea ineficienti chiar si atunci cand vine vorba de o munca banala precum agricultura, oamenii de stiinta au inceput sa perfectioneze roboti capabili sa gestioneze intr-un mod autonom mici gradini pe care l-am putea instala chiar si pe terasa, daca desigur e suficient de mare.

Ieri in feed am dat peste videoul urmator ce arata capacitatea unui astfel de concept:

Si cum gradinile urbane sunt deja o realitate in marile orase din tarile ceva mai emancipate nu m-ar mira ca astfel de roboti sa devina un trend in anii ce vor urma.

Desigur pentru putorile din Teleorman, campia Baraganului si mai bine de jumatate din tara astfel de roboti n-or sa fie deloc atractivi pentru ca ei sunt incapabili sa hraneasca si sa intretina un cal cu care sa-si lucreze pamantul, daramite sa utilizeze un astfel de robot.

Multi ar spune ca suntem inapoiati ca-n evul mediu dupa dezvoltarea economico-sociala a tarii, insa din punct de vedere al agriculturii cred ca suntem mai inapoiati decat cei din antichitate pentru ca numai niste retardati din epoca neolitica puteau sa-si fure propria sursa de hrana atunci cand dupa revolutie principala grija a “taranului roman” a fost sa fure sistemele de irigatie si dotarile fostelor CAP-uri. Iar sa le plangi de mila unor astfel de oameni cand tehnologia face agricultura accesibila oricui si oriunde e mai mult decat absurd?