Cand iti place rahatul, rahat primesti

rihanna-see-through

Apropo de ceea ce scriam mai devreme vis-a-vis de filme, am dat ieri peste un articol pe Digi24 privind concertul Rihannei care in mod suspect i-a dezamagit pe fani.

Ei bine si in muzica povestea e similara cu cea de la cinema si TV pentru ca se produce mult si prost.

Nu stiu zau ce altceva asteptau cei care s-au dus la concertul respectiv de la o artista care e cunoscuta mai degraba pentru omniprezenta sanilor etalati prin rochii si bluze semitransparente si ale carei ultime cantece sunt alcatuite fie din propozitii repetate obsesiv (Bitch better have my money) fie din repetarea unor cuvinte monosilabice si a unor onomatopei (Work) aruncate parca in scarba peste un beat infect.

Ma intreb ce anume ar putea sa interpreteze live la cele doua melodii mai ales ca ele par trase prin autotune ceea ce ar face imposibila o interpretare live care sa se si sincronizeze la perfectiune cu beatul.

Dar, cand esti #fandemic al oricarui rahat, atunci cand te duci la concert primesti evident rahat.  Dincolo de asta mai e un aspect pe care l-a sesizat si l-a documentat concret Petreanu, si anume omniprezenta la concertele in aer liber a unei multitudini de maini care tin telefoane pentru a filma prost o reprezentatie si mai proasta.

Sa nu ma intelegeti gresit, insa in foarte multe sali de cinema e interzisa utilizarea telefoanelor mobile si exista oameni care fac parnaie pentru ca inregistrarea totala sau partiala a unui film de doi lei reprezinta o infractiune asupra drepturilor de autor. Asa ca nu inteleg de ce regula asta nu e universal valabila si nu se aplica si la concerte pentru ca tot de drepturi de autor e vorba si acolo.

Ba mai mult nu stiu zau ce satisfactie poti avea participand la un astfel de concert atunci cand tot ce vezi in fata ta sunt ecrane de telefoane proptite de cateva maini sau atunci cand vreunul isi ridica nevasta pe umeri, asemeni lui Boc.

Atat de scarba mi-a fost cand am vazut cum toata presa si o gramada de bloguri emanau atata impertinenta pe marginea pozei cu Boc tinandu-si nevasta pe umeri la Untold incat nici nu am vrut sa scriu pe subiect, dar acum ca tot s-a adus in discutie treaba asta cu concertele e demn de mentionat faptul ca daca platesc bilet pentru un concert o fac in ideea de a vedea o reprezentatie artistica, nu spatele vreunei tute tinuta pe umeri de un fraier sau mana intinsa cu telefonul vreunui prostalau.

Si revenind la Rihanna, m-as risca sa spun ca in mare parte multi s-au dus acolo ca sa-i vada sanii pe viu si cum n-au prea avut norocul ala s-au grabit s-o dea pe aia cu playback si sonorizarea proasta.

rihanna-see-throughfoto via Pinterest