72% din sibieni impotriva Strandului

Am primit un comunicat de presa al Partidului Conservator Sibiu care a realizat un sondaj in randul sibienilor privind oportunitatea construirii unui strand in Padurea Dumbrava de catre Primaria Sibiu. Va redau mai jos comunicatul.


72% dintre sibieni resping proiectul Primăriei Sibiu “Ştrand municipal şi zonă de agrement”

Locuitorii municipiului Sibiu se declară împotriva realizării proiectului “Ştrand municipal şi zonă de agrement” în pădurea Dumbrava şi aşteaptă de la Primăria Sibiu să se implice în proiecte de reală importanţă pentru comunitate.
Rezultatele chestionarului public realizat în perioada 16 – 24 aprilie, pe un eşantion de 955 de sibieni, la cererea filialei judeţene Sibiu a Partidului Conservator, arată că 72% dintre locuitorii municipiului Sibiu resping realizarea proiectului iniţiat de Primăria Sibiu în Pădurea Dumbrava pe fostul depozit de muniţie.
“Lipsa de transparenţă dar şi forţările articolelor de lege demonstrate de cei care doresc cu orice chip să realizeze acest proiect dovedesc faptul că administraţia locală, cel puţin în acest caz, se desparte de sibieni şi de voinţa acestora. Cerem Primăriei Sibiu să renunţe la acest proiect şi de asemenea cerem instituţiilor statului: Agenţia de Mediu, Oficiul de Cadastru şi Prefecturii Sibiu să se implice pentru impunerea respectării legii”, a declarat vicepreşedintele PC Sibiu, dr. Ioan Moţ.

Chestionarul realizat la cererea PC Sibiu, a urmărit să afle care sunt priorităţile sibienilor şi care sunt aşteptările lor pe adresa administraţiei publice locale. Astfel, simultan cu renunţarea la realizarea proiectului din Pădurea Dumbrava, 94% dintre sibieni solicită Primăriei Sibiu să se implice activ în contrucţia centurii ocolitoare, cu atât mai mult cu cât deja apar probleme în finanţarea lucrărilor.
Întrebaţi direct care este starea de mulţumire faţă de spaţiile verzi din municipiul Sibiu, 82% dintre sibieni sau declarat mulţumiţi în mică măsură, ar 18% în mare măsură. Sibienii preferă să consume cele 57 de milioane de Euro prevăzute pentru “ştrand” să fie direcţionate pentru realizarea de: parcări – 23%, spaţii verzi – 23%, locuri de joacă – 16%, curăţenie – 16%, centură ocolitoare 16% şi drumuri în oraş 9%.
“Primăria Sibiu trebuie să ţină cont de voinţa sibienilor, dar mai ales să nu impună investiţii care pot fi suspectate ca fiind dedicaţii pentru apropiaţi şi firme abonate la banul public local. Cerem Primăriei Sibiu să pună la dispoziţia celor interesaţi toate documentele legate de proiectul care ameninţă Pădurea Dumbrava. De asemenea, cerem Primăriei Sibiu să respecte legea şi totodată să nu impună prin forţa intereselor economice proiecte care nu au rezonanţă în rândul sibienilor” a mai declarat vicepreşedintele PC Sibiu, Dr. Ioan Moţ.

Biroul de presă
Partidul Conservator Sibiu

REZULTATE SONDAJ (PDF)