Inceputul sfarsitului pentru Iohannis?


Gloria ce apare deodata, sfarseste deodata. Semnele o prevestesc.

De nici o luna am scris si vorbit ca in FDGR se simte scindarea. Asta pentru ca Iohannis, care sufera de cultul personalitatii – boala dobandita (despre care am mai scris), nu mai tolereaza nicio opinie contra opiniilor sale. Acest lucru s-a vazut de catre unii in administrarea orasului de mai demult. Dar semnele au aparut si in FDGR. Chiar in sanul partidului – ONG care il sustine pe actualul primar. Surse interne din FDGR imi spuneau acum 3 saptamani de unele disensiuni in FDGR pe teme punctuale privind dezvoltarea orasului. Or fi sasii o etnie minoritara, deci unita, dar nici toti nu pot fi luati de prosti sau masa de manevra. Normal ca personalitatile lor isi fac simtita prezenta, cum e firesc. Sunt oameni si merita sa se exprime ca atare. Acum “buba” lipsei de democratie si transparenta din interiorul FDGR a explodat prin plecarea din FDGR catre PDL a primarului Mediasului si a echipei de consilieri de acolo. Aceasta miscare a desfintat practic organizatia FDGR Medias. De ce au plecat? Asa cum o declara chiar ei, lipsa de transparenta, de autonomie decizionala la nivel de organizatii locale si multe alte probleme. Vor urma si alte lovituri de acest fel. Unele si la organizatia Sibiu.

Iohannis i-a tratat pe FDGR-isti ca pe angajatii de la Primarie, ca niste servitori, supusi. Ei bine acestia nu sunt asa, cel putin nu toti. Personalitati marcante se afla printre ei, care vad binele in imagine facut de Iohannis, dar care simt ca gustul puterii i-a luat mintile acestuia.

Azi a fost o conferinta de presa a liderului FDGR-ist Iohannis in care a atacat PDL si pe fostul sau prieten Thellmann. Pentru prima oara in 4 ani jurnalistii au observat ca Iohannis a fost amabil cu toti, fara obisnuitele ironii si intepaturi adresate presei. De asemenea a raspuns intrebarilor in exclusivitate adresate dupa conferinta de ziaristi. Stie ca a inceput campania si a scos zambetul la inaintare. Doar ca intre timp am vazut cariile si sincer cu un zambet nu mai poti salva aparentele.

Mai mult Iohannis a inceput sa dicteze electoratului – de care se pare este 100% sigur “Am să recomand alegătorilor să nu-l voteze pe Ion Ariton pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu deoarece ne-am înţelege foarte, foarte prost. De fapt nici nu cred că are şanse să câştige. La fel s-ar întâmpla şI dacă PDL-ul ar fi majoritar în Consiliul Local”(Sibianul) Oare chiar acei 90% sau 75% sau cati or fi cei ce voteaza Iohannis nu vad boala puterii?

PS: Poza este trucata si se vrea o parodie a la Charlie Chaplin, pentru cunoscatori!