Personalitati Sibiu: Klaus Iohannis

Klaus Werner Johannis (n. 13 iunie 1959, Sibiu) este un politician român de naţionalitate germană, primar al municipiului Sibiu din anul 2000 până în prezent.

Personalitati Sibiu: Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
A absolvit studiile de fizică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. După terminarea facultăţii a fost mai întâi profesor de fizică la Liceul Samuel von Brukenthal din Sibiu. După 1989 a devenit inspector şcolar general adjunct iar apoi inspector şcolar general al judeţului Sibiu.

În anul 2000 Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a decis să participe cu un candidat propriu la alegerile de primar al municipiului Sibiu, şi l-a desemnat în această poziţie pe Klaus Johannis. În anul 2000 Klaus Johannis a fost ales primar în al doilea tur de scrutin.

În timpul primului mandat a lucrat în consiliul municipal cu o majoritate constituită de Partidul Social Democrat. În anul 2004 a fost reales ca primar cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni.

A iniţiat numeroase contacte cu investitori străini şi cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul său, Sibiul a fost numit Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2007 (împreună cu Luxemburg).

Este preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi senator de onoare al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

La data de 28 decembrie 2007 i-a fost conferit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Sursa text, foto si detalii: Wikipedia
Nota Mazemania: Numele corect e scris cu I – Iohannis. Dar primarul a folosit adesea numele sau scris cu J – Johannis, desi nu este cel din buletin.

6
Lasă un răspuns

6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted
Elvetianul

gresesti.

Nu stiu de unde ai sursele, dar trebuie sa te informezi mai bine. Prima data a fost profesor in Agnita, pe urma a fost la Bruck

SUNT DEZAMAGIT CALIN!

Calin, mai pune in lista si pe Mailat cel de Avrig via Roma. Daca ai ajuns sa il pui pe Iohannis alaturi de Gheorghe Lazar ma pui pe ganduri. Adica acest primar care calca romanii in picioare pana acolo incat il imbraca pe Lazar in veceuri ecologice, a ajuns personalitate? Calin, Calin, ce e cu tine? Sau ai ajuns sa transformi site-ul asta intr-o alta simpla aflacere numita blog care vrea rating. Cum sa pui pe Iohannis care refuza sa isi scrie corect numele langa Saguna, Goga, Cioran?

Tu incerci sa faci publica viata si realizarile celorlalti din lista. Cati citesc? Cati dintre sibieni stiu de ei? Tot ce se vede e… ce se vede. Adica cine e in viata. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar Bruk si Johannis apar mai des in ziar decat Blaga (pun intended) si Cioran.

anonim

sunt curios cand o sa apara o strada cu numele lui Iohhanis?
ce frumos ar fii sa te plimbi pe strada aia si sa te intrebe cineva: “Ce faci aici?” iar tu sa ii raspunzi: “Uite, scuip si eu pe Iohhanis!” .