3 mai – Ziua presei

3 mai - Ziua presei
De fapt e Ziua internationala a libertatii presei. Pe blogul Ligii Jurnalistilor Sibiu gasiti un articol pe aceasta tema care trebuie sa va dea de gandit. Este acolo o statistica…de iti vine sa te lasi de presa. Nu de citit, ci de scris. La Sibiu situatia e mult mai roza, ca mana pupata, capul nu-l taie…. Sau alegeti voi alt proverb in acelasi spirit pentru a descrie situatia de la Sibiu. Avem si aici amenintari de la unii oameni de afaceri, la adresa unor jurnalisti. Din pacate, atipic, la Sibiu, unii jurnalisti ameninta alti jurnalisti… asta in spiritul capitalismului de cumetrie si imbogatire rapida.

De ziua libertatii presei trebuie sa ne aducem aminte de ce facem presa, pentru cine si cat de liberi suntem in exprimare!Harta lumii cu gradul de libertate a presei in 2009 este realizata de Freedom House. Detalii despre subiect gasiti pe site-ul Freedom House.

1
Lasă un răspuns

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
newest oldest most voted

Tocmai datorită “libertăţii presei” a fost iniţiată campania de informare: “MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC” ! Numai împreună cu CEI MAI BUNI, campania “MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC” iniţiată pe site-ul „NETLOG” la începutul anului 2009, va demonstra puterea reală a opiniei publice şi adevărata schimbare în societatea noastră. Înainte de decembrie 1989 eram obişnuiţi cu cele trei cuvinte ale tricolorului… După această dată, românii, din cauza actualelor probleme de sistem se confruntă cu: jaful de la Braşov, furtul de arme dintr-o unitate militară, cazul Gorbunov, demisia ministrului de interne, arestarea lui Gigi Becali, etc. Dincolo de tăcere, se naşte întrebarea: priorităţile în trei… Read more »