Reactii: Liga Jurnalistilor cere Tribunei deontologie

Iata o prima reactie oficiala la articolul jenant publicat la adresa mea azi de Tribuna. Nu doar eu, ci si alti oameni din Sibiu au devenit tinta balacarelilor Tribuna pentru simplul motiv ca ne-am exprimat public impotriva proiectului de blocuri in Padurea Dumbrava a lui Carabulea. Acest magnat detine si ziarul Tribuna. Cititi pe blogul Ligii reactia oficiala transmisa la toate institutiile de presa din Romania.

Comunicat

Liga Jurnalistilor Sibiu adopta pozitie publica fata de stilul de presa promovat in ultimele luni de cotidianul Tribuna din Sibiu, cu privire la atacurile la persoana si refuzul de a publica dreptul la replica solicitat de cei vizati in articolele defaimatoare, insultatoare si calomniatoare.

Liga Jurnalistilor Sibiu, urmare a monitorizarilor de presa realizate, constata promovarea unei campanii de presa indreptata impotriva celor care, in dezbateri si opinii publice, aduc critici unor proiecte investitionale demarate de patronatul cotidianului Tribuna.

Liga Jurnalistilor Sibiu constata cu ingrijorare cum, in ultimele luni, cotidianul Tribuna a devenit un spatiu de desfiintare publica a unor lideri de opinie din judetul Sibiu atat din zona culturala cat si din spatiul civic.

Liga Jurnalistilor Sibiu solicita patronatului Cotidianului Tribuna sa inceteze atacurile la persoana si viata privata, cunoscut fiind faptul ca articolele tiparite si vizate de prezentul comunicat tintesc persoane care au opinii divergente cu patronatul publicatiei.

Liga Jurnalistilor Sibiu isi exprima speranta ca deontologia, libertatea de exprimare, dreptul la opinie si bunul simt vor ajunge sa caracterizeze din nou publicatia, conform valorilor si traditiei promovate de fondatori si pe care cotidianul Tribuna are obligatia sa le respecte indiferent de vointa patronatului sau conducerii administrative.

Biroul de coordonare

Vicepresedinte Doris LUPU