Reactii: Liga Jurnalistilor cere Tribunei deontologie

Iata o prima reactie oficiala la articolul jenant publicat la adresa mea azi de Tribuna. Nu doar eu, ci si alti oameni din Sibiu au devenit tinta balacarelilor Tribuna pentru simplul motiv ca ne-am exprimat public impotriva proiectului de blocuri in Padurea Dumbrava a lui Carabulea. Acest magnat detine si ziarul Tribuna. Cititi pe blogul Ligii reactia oficiala transmisa la toate institutiile de presa din Romania.

Comunicat

Liga Jurnalistilor Sibiu adopta pozitie publica fata de stilul de presa promovat in ultimele luni de cotidianul Tribuna din Sibiu, cu privire la atacurile la persoana si refuzul de a publica dreptul la replica solicitat de cei vizati in articolele defaimatoare, insultatoare si calomniatoare.

Liga Jurnalistilor Sibiu, urmare a monitorizarilor de presa realizate, constata promovarea unei campanii de presa indreptata impotriva celor care, in dezbateri si opinii publice, aduc critici unor proiecte investitionale demarate de patronatul cotidianului Tribuna.

Liga Jurnalistilor Sibiu constata cu ingrijorare cum, in ultimele luni, cotidianul Tribuna a devenit un spatiu de desfiintare publica a unor lideri de opinie din judetul Sibiu atat din zona culturala cat si din spatiul civic.

Liga Jurnalistilor Sibiu solicita patronatului Cotidianului Tribuna sa inceteze atacurile la persoana si viata privata, cunoscut fiind faptul ca articolele tiparite si vizate de prezentul comunicat tintesc persoane care au opinii divergente cu patronatul publicatiei.

Liga Jurnalistilor Sibiu isi exprima speranta ca deontologia, libertatea de exprimare, dreptul la opinie si bunul simt vor ajunge sa caracterizeze din nou publicatia, conform valorilor si traditiei promovate de fondatori si pe care cotidianul Tribuna are obligatia sa le respecte indiferent de vointa patronatului sau conducerii administrative.

Biroul de coordonare

Vicepresedinte Doris LUPU

8
Lasă un răspuns

8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
newest oldest most voted
justitiarul

Blaga, de ce ai sters comentariul cu presedintele Ligii jurnalistilor? Spuneam acolo ca tu esti presedinte, deci comunicatul iti apartine, asa ca , nu te mai ascunde in spatele vicepresedintilor , care probabil habar nu au de ceea ce faci tu. Stai linistit, ca lumea stie cine e in spatele Ligii asa-zisilor jurnalisti.Daca esti asa de corect, lasa comentariile acolo.

marius marinescu

Domnule Blaga,
Comentariul semnat “Justitiarul” nu ne apartine. Presupun cine este impostorul…Unul care se crede jurnalist, dar se oftica pe realizarile altora in domeniu, fiindca el este un ratat pe toate planurile, nu doar in bransa. Mai semneaza si pe alte forumuri cu numele meu sau al publicatiei pe care o conduc. Un handicapat din toate punctele de vedere.”Asta e parerea mea”!
Marius Albin Marinescu

valentin

Domnule Blaga, marturisesc ca am urmarit in repetate randuri articolele postate pe acest blog. Ca un om de buna-credinta ce ma consider, tin sa va fac urmatoarea precizarea: de mai multe ori am intalnit pe blogul dvs articole care se refereau in termeni nu tocmai prietenosi si obiectivi la ziarul Tribuna. Eu unul cred ca raspunsul lor vine la suita postarilor denigratoare. Haideti sa fim corecti cu noi insine și să ne amintim că bălăcăreala a început de mai multă vreme în spațiul găzduit de mazemania. Nu cred ca e nevoie sa va aminteasca cineva de cate ori ati comentat… Read more »

Am citit si eu azi articolul din Tribuna legat de tine.

Sincer… nu dau dreptate nici tie nici Tribunei. Ca te implici si ca vrei sa ajuti sibienii e ok, dar ca faci din anumite chestii o mare nebunie nu mi se mai pare in regula!

Si inca ceva: eu unu m-as simti jignit sa ajung in ziarul Tribuna!!!! In locul tau nici nu mai publicam pe blog ca se scrie despre mine.

Dan Tomozei

Pentru “justitiarul” care acuza ca un pui de lele, il informez luaree de pozitie fata de atitudinea non-jurnalistica a cotidianului Tribuna din Sibiu a fost luata la nivel de conducere in Liga Jurnalistilor Sibiu. Greu de acceptat intr-un oras aplatizat politic, la noi deciziile se adopta democratic si argumentat, nu prin impunere si forta. Pentru claritate, comunicatul vizeaza atitudinea murdara a Tribunei fata de doua persoane: Corneliu Bucur si Calin Blaga. Ne plac sau nu cele doua personaje, problemele tin de deontologie si moralitate la care Tribuna este repetenta de mai multi ani. PS – Calin, intelegi discutiile noastre din… Read more »

ALEX

DE CE VORBITI DESPRE TRIBUNA CA SI CUM AR FI UN ZIAR? TRIBUNA ESTE O FOAIE DE HIRTIE IMPRIMATA CARE IN AFARA DE MICA PUBLICITATE NU ARE NICI O VALOARE. CRED CA DOAR TIMPITII CUMPARA ACEST PETEC DE HARTIE!