3 lucruri schimba Romania

Am luat leapsa asta de la Si blondele gandesc doar pentru ca m-au frustrat cele 3 lucruri scrise de ea. Leapsa e asa: Descrie 3 lucruri pe care le-aş schimba în patria noastră-n trei culori, dacă mi-ar sta în putere. Eu adaug sa explici si cum ai face acele lucruri.

1. As investi sume fabuloase in programe de educatie. Banii i-as lua din bugetul SRI, al armatei si al administratiei centrale pe care le-ar reduce la un sfert. Cred ca programele de educatie pe termen lung sunt solutia pentru aceasta tara. Si cand zic educatie ma refer la invatamant modern, ONG-uri, alte institutii – programe educationale in toate domeniile.

2. As separa in mod real justitia in doua: cauze minore si cauze majore. Cele minore le-as lasa pe mana mediatorilor cu drept de semnatura. Acele medieri devnind recunoscute. Astfel as degreva sistemul traditional de justitie de multe cauze si s-ar imbunatatii. Tot aici, la reforma justitiei, as impune o lege de indroducere la cauzele penale a sistemului de judecata cu jurati. De asemene as reforma sistemul penitenciar romanesc (asta intra si la punctul 1) astfel incat sa insiste pe educatie si reintegrare, pe separarea penitenciarelor pe regimuri de detentie.

3. As aplica punctul 8 de la Timisoara atat pentru clasa politica, justitie, institutii publice locale sau centrale.

Dau leapsa mai departe la toti din Blog Sibiu Index!

iar cei ce nu aveti cont de blog si vreti sa faceti aceasta leapsa scrieti la comentarii mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *