Vreau Sibiul meu inapoi!

Astazi am fost la expozitia finala a Universitatii de Vara Sibiu 2008. Asa cum anuntam ieri pe blog, am fost sa vad ce au descoperit studentii la arhitectura, urbanism si alte facultati stand de vorba cu oamenii din cartierele Sibiului. Au descoperit ca nu sunt parcari amenajate si suficiente si, mai ales, ca toti locuitorii s-au plans de lipsa parcurilor, locurilor de joaca, de promenada, de sport in cartiere. Am vazut cand am venit acasa pe blogul Teodorei un post despre disperarea unei mame care trebuie sa isi scoata copilul mic la aer zilnic si nu are unde in cartierul ei.

M-am saturat!!!!

Avem nevoie de parcuri, locuri de joaca, zone verzi, zone de agrement, zone de sport in toate cartierele Sibiului… Sunt nervos pe tema asta de ceva ani. Avem foarte putine parcuri si zone verzi si Primaria imi scoate ochii ca suntem PESTE media europeana. Aiurea!!! Orasul asta se sufoca si acum vor sa distruga si Padurea Dumbrava si Dealul Gusteritei! Sincer, sunt eu nebun?!, sau e timpul sa protestam la scara mare!

Doar eu m-am saturat de acest Sibiu?
Asta nu e Sibiul unde m-am nascut si crescut!
Asta e Sibiul afacerisitilor imobiliari si ai une clici de ciobani ajunsi snobi!

VREAU SIBIUL MEU INAPOI!!!

5
Lasă un răspuns

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
adela mohanu

Calin, eu cred ca tu eşti foarte subiectiv. Când eram eu mică şi mă plimbam cu trotineta în parcul Sub Arini, mirosea peste tot a pişu. Iarba era netunsă, cupola stătea să cadă, rondurile de flori erau năpădite de buruieni. De bine, de rău, acum e ceva mai amenajat. Da, când eram eu mică era un parc verde în Piaţa Mare, dar acum, când mă uit la vederile de atunci, mi se pare comunist şi de prost gust. Mai mergeam la săniuş în Parcul Tineretului, dar mi-am spart nasul într-o iarnă, pentru că am dat peste un ciot de copac.… Read more »

Teodora

Padurea Dumbrava si Dealul Gusteritei trebuie sa ramana pe locul lor, indubitabil! Totusi, problema cea mai mare ramane lipsa spatiilor de joaca in aer liber pentru copii…

Teodora

aaaaaaaa, am uitat sa mai adaug ca, dupa mintea creata a unora, e mai important sa construiesti biserici decat sa construiesti parcuri! Aduc aminte numai situatia cu parohiile Sureanu 1 si Sureanu 2, cand era sa fie construita o biserica taman in curtea Scolii 24, in timp ce peste drum era deja una, gata ridicata si functionala. Noroc ca cineva si-a dat seama de penibilul situatiei si au sistat lucrarile din curtea scolii!

Calin Blaga

@ Adela – Cand zic ca vreau Sibiul meu inapoi normal ca sunt subiectiv, dar nu ma refer strict doar la zona verde. Am pornit de la aceasta idee pentru ca am discutat despre ea azi si ma framanta de mult. Dar ma framanta si frenezia imobiliara si galagia si masinile multe si nesimtirea din ce in ce mai mare a oamenilor si nepotismul si clica comunista care e tot la putere, dar in afaceri. E o imagine de ansamblu. Stiu ca nu mai pot avea Sibiul meu inapoi asa cum mi-l amintesc din copilarie doar cu bunele si nu… Read more »

Anonymous

doar peste vreo 30 de ani vom scapa de comunisti lasati padurea acolo unde este