Prefectul cetatenilor sau ….?

Mai stiti demersul meu de reducere a orei de inchidere la terasele din Centru de la ora 23 cat au votat Consilierii Locali la ora 22? Ei bine un nou episod a avut loc ieri cand am primit o scrisoare de la Prefectul Mitea.

Sa va reamintesc mai intai. In luna martie anul acesta Consiliul Local Sibiu a votat o hotarare care aproba Regulamentul de amplasare a teraselor. La propunerea unui consilier PDL, Livia Sava, s-a extins orarul de functionare a teraselor pana la ora 23, desi legea in Romania nu le permite sa functioneze in spatii publice decat pana la ora 22. A doua zi am sesizat Prefectura si dupa 40 de zile mi-a raspuns oficial ca am dreptate si hotararea e ilegala. Consiliul Local nu a discutat somatia Prefectului decat la finele lui iunie cand au votat sa ramana terasele deschise pana la ora 23 pe motiv ca Prefectul nu stie ce zice, pentru ca in adresa Prefectului, a argumentat un consilier local PDL, dentistul Luca, se face referire la niste articole dintr-o lege ce nu au legatura cu orarul teraselor.

Asa am sesizat din nou prefectura. De data asta o sesizare in paralel a facut si Dan Tomozei. Dupa inca 30 de zile primesc raspuns de la Prefectura ieri. De fapt este o adresa catre Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu prin care se cer lamuriri pe ce s-a discutat la sedinta si daca intr-adevar nu s-a respectat legea. Am ras cand am citit! Este evident o metoda de a mai lungi povestea pana in toamna cand terasele oricum se vor desfiinta. Este jenant ce se intampla!

Astfel Primariei Sibiu ii va mai lua o luna sa raspunda si tot asa… Mi se pare hilar si jignitor procedura aplicata de Prefect cand se stie ca orice hotarare de Consiliu Local din judet trebuie in maxim 30 de zile sa fie validata de Prefect in ce priveste legalitatea. Prefectul are o directie intreaga care numai asta face, dar se pare se sesizeaza doar cand o sesizeaza cetatenii si nu de la sine. Gresesc! Am citit ieri in Sibianul ca prefectul ataca in contencios administrativ Consiliul Local Medias pentru o hotarare ilegala. E drept acolo PDL-ul e la putere si prefectul Mitea era inainte membru PNL…. trageti voi concluziile.

Si in cazul Sibiului prefectul Mitea trebuia deja sa demareze procedura de atacare in contencios administrativ, dar prin aceasta scrisoare tertip a incetinit procedura in speranta ca nu o va mai aplica!

Mai jos aveti adresa Prefectului trimisa catre primaria Sibiu si copiata catre mine si Dan Tomozei.