Voda Basescu si Chiaburul Dinescu

Am trait pana in noiembrie 2009 pentru a vedea aceasta secventa in care un presedinte, momentan candidat la un nou mandat, da flit precum un mic dictator unui poet devenit in mintea pupincuristilor prezidentiali “chiabur”. Poetul Mircea Dinescu este o personalitate destincta. Asa a fost mereu si asa va muri. Este si gazetar, tot special, asa cum este si poet. A devenit si antrepenor si a facut langa Dunare un loc unde se serveste cultura pe piine cu vin si carne la gratar. Un boem, Dinescu asta. Si vine la el in ograda un individ, pe numele sau Basescu, ajuns presedinte si datorita sustinerii lui Dinescu din 2004. Intre timp Basescu a confundat tara si timpurile si se crede un Voda. Slugile sale de la PDL ii intretin nebunia si il lasa sa isi faca de cap. Mai mult tin chiar ei discursuri a la comunisti in anii 50 de infierare a chiaburilor, gen Dinescu.

Totul pare curata nebunie. Sincer ma dezgusta. Sper doar ca poporul roman sa se trezeasca, desi nu se intrevede nicio alternativa… Iar Basescu a uitat sa fie om, in deliriul sau tremens.

Sunt curios cum il vor intampina sibienii pe 15 noiembrie pe cel ce l-au votat in 2004 in masa si le-a inselat increderea. Cu rosii, cu huiduieli? Asta daca vor putea sa se exprime pentru ca la miting garzile fidele lui Voda vor fi omniprezente. Sibiul i-a dat cele mai multe voturi lui Basescu, asa ca sibienii pot sa ii arate obrazul presedintelui si sa ii ceara socoteala. Eu unul asta voi incerca sa fac in 15 noiembrie.