Bucurestenii il papa cu fulgi pe Iohannis

Asa se intampla cand te crezi mare, dar esti de fapt mic, foarte mic. Iohannis, orbit de cultul personalitatii atent cultivat la Primaria Sibiu, a crezut ca poate deveni prim-ministru. Antonescu il sustine, Geoana il vrea alaturi in campanie, dar adevarul nominalizarii lui Iohannis la functia de premier este mai complicat.

Dupa o emisiune la Realitatea Tv cu un vice presedinte PNL local, numitul Sajtos, aflu cateva detalii. Sajtos povestea cum organizatia PNL Sibiu, prin Cazan, sugera de ceva timp lui Antonescu o posibila numire in viitor a lui Iohannis la functia de ministru de externe.

La vizita din octombrie a lui Antonescu la Sibiu, acesta s-a inchis cu Iohannis in biroul acestuia din Primarie. Ca o paranteza, surse diferite confirma ca discutiile din biroul lui Iohannis sunt inregistrate audio. Revenind la intalnirea cu pricina, Antonescu a intrat in birou sa caute sprijin in campanie si sa ofere functia de ministru de externe lui Iohannis, daca va fi el ales. Dar a iesit dupa o ora cu gandul ca Iohannis e bun de nominalizat la functia de premier. Ce s-a intamplat inauntru? Cum s-a schimbat Anotnescu intr-o ora? Ce altceva i s-a oferit, mai important decat sprijinul politic, pe care Iohannis nici nu l-a oferit public? Zvonul spune ca Iohannis a oferit sprijin german, al unui partid german aflat la guvernare. Un sprijin foarte important pentru un viitor presedinte al Romaniei.

Odata aruncata galusca Iohannis pe piata media nationala au inceput si cercetarile pe seama trecutului acestuia. Daca in presa sibiana nu poti scrie despre Iohannis de rau decat pe bloguri sau in Dacii Liberi sau Justitiarul, ziare putin citite de publicul larg, la Bucuresti situatia este alta. Dupa doua saptamani de trend media pozitiv, au inceput anchetele jurnalistice, sprijinite de servicii si terti. Astfel trecutul lui Iohannis cu afaceri suspecte in domeniul imobiliar, cel al chiriilor, al cumului de functii pana la adoptii ilegale au re-aparut pe tapet. Daca jurnalistii locali stiu aceste subiecte de ani buni, pentru cei bucuresteni sunt mana cereasca. Ultimul dintr-o serie ce abia a inceput este cel din Academia Catavencu. Nu stiu daca ati observat ca Grupul Realitatea – Catavencu loveste la greu in imaginea lui Iohannis in ultimul timp. Oare s-a schimbat ordinul de la Vantu?

Astazi Antonescu  a fost din nou la Sibiu, neanuntat. A venit doar la Iohannis cu care iar s-a inchis in birou pret de o ora. Au iesit tacuti…

Evident episodul Iohannis in politica romaneasca abia este in faza de incalzire. S-ar putea sa se incheie inainte de a incepe. Mi se pare ca Iohannis a fost un pion, abil folosit de politicienii de Bucuresti intr-o conjuctura favorabila lor.