Vine inteligența artificială și face chestii

WhatsApp-Image-2023-01-11-at-11.55.21

Aud povestea asta de la niște cetățeni incapabili să seteze o adresă de mail pe un telefon mobil unde trebuie să bage doar o adresă de email și parola.

De fapt sunt incapabili să țină minte o parolă sau să gestioneze 2-3 parole, dar știu cum e viitorul.

Inteligența artificială vine și face chestii și rămăne toată lumea fără muncă ca să voteze PSD în schimbul unor pomeni. Cam așa o să fie viitorul.

N-o zic eu, o zic unii care știu mai bine ce și cum.

Bă chiar! Ai auzit de chatGPT? A făcut nu știu ce căcat pe care-l făcea un SK la începutul anilor 2000 cu un eggdrop cu brain.tcl. Dacă nu știi ce-i aia caută pe Google și-ai să vezi că era mai ceva decât primul robot rusesc (ăla care era de fapt un om în costum de tablă).

Revenind la eminența cenușie a inteligenței artificiale care are soluții pentru toți și toate, mai ales pentru ăia care nu știu cum să te convingă să le lucrezi mai ieftin ca să aibă ei profit mai mare.

Acum vreo săptămână m-am întâlnit cu un cetățean care vrea să facă niște chestii de o complexitate medie și să scoată bani de pe urma lor.

M-a căutat ca să-l ajut să le pună în practică nu pentru că eu aș putea să le fac posibile ci pentru că știu alți cetățeni care pot să le facă posibile.

La un momentdat mi-a povestit ceva de inteligență artificială. Că a venit unul și i-a arătat de pe telefon că face site-uri direct cu inteligența artificială și că e mare șmen.

L-am întrebat la ce mai are nevoie de mine, de ce m-a chemat dacă are soluția deja? Mi-a spus că de fapt vrea să facă un eCommerce, dar are nevoie de ceva integrări și de ceva soluții (pe care probabil nu le avea aplicația aia de mobil cu inteligență artificială ce face site-uri) și că s-a gândit că 700 de euro e prețul maxim dispus să plătească pentru acel eCommerce.

Asta apropo de discuția de mai jos:

M-am ridicat de la masă, i-am spus că dacă era așa de simplu cu inteligența artificială erau miliardari deja toți IT-iștii și nu era nevoie să vină să le spună un instalator sau vreo gospodină cum merge treaba și i-am promis că o să-l caut pentru eCommerce-ul ăla de 700 de euro.

Nu l-am mai căutat.

Am preferat să-mi ocup timpul liber, ăla puțin pe care-l am, plantând pomi și continuând cu gardul de la grădină.

Ah! Și încă o chestie, tocmai am avut o ședință cu o doamnă ce se ocupă de protecția datelor personale și știe cam tot ce e de știut în domeniu pentru că trebuie să implementez niște corecții la un client și e musai să fie acoperite toate aspectele legale.

Iar, doamna asta mi-a povestit cum au investit căcălău de bani într-o soluție care … ați ghicit … să facă munca unui om. Și cum or să arunce la gunoi investiția respectivă pentru că le rezultă inutilă pe alocuri și extrem de incomodă.

Abia după ce au cheltuit banii și-au dat seama că ceea ce unii numesc inteligență artificială poate să înlocuiască aproape orice mai puțin luarea de decizii și controlul unde încă e nevoie de o persoană.

Așa că dacă vă închinați la icoana lui Terminator nu pot decât să vă urez apocalipsă plăcută.