Săraci cu bani și pretenții (VI)

Screenshot-2022-12-24-at-16.10.10

Aveam salvată postarea asta (backup) de pe Facebook de ceva vreme și am tot vrut să scriu un articol pe subiect fiindcă e ceva cu care eu mă confrunt destul de des.

Povestea în cazul ăsta e deja un clișeu clasic. Un cetățean decide să facă eCommerce că a văzut niște tutoriale pe Youtube și a aflat că vânzând online fără niciun fel de investiție se poate face miliardar.

Ca Jeff Bezos.

Aceleași cursuri de pe Youtube sau de mai știu eu pe unde le explică cetățenilor că social media vinde și că … ei bine toți ar trebui să înceapă de acolo.

Așa se face că toți își fac Facebook, Instagram, Telegram, Pinterest, WhatsApp Business sau alte alea chiar dacă publicul lor țintă nu folosește așa ceva sau nu caută răspunsul pe acolo.

Cum niciuna dintre rețelele de mai sus nu te face vizibil dacă nu plătești, mai ales alea controlate de Meta sau Alphabet treaba nu prea merge.

Și cetățenii își dau seama că au nevoie de ceva al lor, de ceva solid.

Așa ajung la concluzia că au nevoie de un site profesional care să fie și bun și ieftin.

Doar că bun și ieftin nu există.

Poate să fie ori bun ori ieftin.

Eu am parte de astfel de atitudini aproape săptămânal atât din partea unor clienți noi, potențiali cât și din partea celor existenți.

Majoritatea vor chestii, cât mai repede posibil, cât mai ieftin posibil și evident cât mai bune posibil.

Tocmai de aceea de câțiva ani am început să spun nu și să mă ridic de la masă când mi se negociază prețul pentru că dacă un client nu-și permite să finanțeze un proiect atunci cu siguranță nu e pregătit pentru proiectul respectiv ci doar trăiește cu iluzia că poate face treaba respectivă cu costuri mici.