Un copil v-ar putea salva viața

LifetimeStock-308791-L

Cred că dacă guvernele n-ar mai face campanii ipocrite cu truisme de doi lei și ar merge pe ideea asta pe care o descriu mai jos și pe deasupra ar mai da mamelor și lifting de sâni, liposucție și consiliere psihologică și sexuală gratis după naștere s-ar putea inversa trendul ăsta al natalității și am putea ajunge din nou pe plus în vreo 10 ani.

Înainte de toate e musai să recunoaștem și să ne asumăm faptul că există două tipuri de părinți.

Primul tip de părinți e ăla care-și dă copilul la cresă de la vârstă fragedă fie pentru că e forțat de împrejurări sau pentru că e relavit sănătos la cap și înțelege cât de important e pentru copil contactul cu exteriorul în primii ani de viață.

Al doilea tip de părinți e ăla care consideră copilul un fel de trofeu sau bibelou și care îl țin în casă cu orice preț pentru că au citit pe net de uleiuri esențiale, vaccinuri care provoacă autism și alte rahaturi.

Adeseori refuză să ducă copilul la creșă sau grădiniță pentru că e plin de țigani, sau moldoveni, sau olteni, sau arabi, sau negri, sau refugiați sirieni și mai știu eu ce.

În fine, ați înțeles idea.

Dacă vă aflați în prima categorie sunteți foarte norocoși, dacă nu… imi pare rău pentru voi dar nu v-ar strica un control amănunțit la mansardă.

Dar să revenim la oile noastre.

Și să vă explic de ce un copil scos în lume vă poate salva viața.

E dovedit științific faptul că la naștere se transmite informație genetică și că noi am devenit practic imuni la diverse boli tocmai pentru că transmitem mai departe copiiilor noștri date esențiale pentru combaterea numitor boli cu ajutorul sistemului imunitar.

Problema e că la fel cum noi devenim imuni la diverse boli și virușii sau bacteriile ce le cauzează suferă mutații naturale și asta le face să redevină o amenințare.

Cum noi ne vaccinăm la vârste fragede cât timp suntem copii putem spune că suntem la zi cu amenințările astea, dar pe măsură ce ne maturizăm rămânem în urmă și devenim vulnerabili.

Mereu apar mutații noi de la diverși viruși sau bacterii și o mutație dinasta poate să ne fie fatală mai încolo.

Așa că dacă vreți să rezistați mai bine când apar chestii dinastea noi faceți un copil pentru că într-o bună zi s-ar putea să vă salveze viața.

Ideea în sine e simplă.

Copilul merge la creșă și e cam vulnerabil la orice rahat nou.

Sistemul lui imunitar conține informația genetică primită de la noi.

Acolo în colectivitate copilul intră în contact cu diverse mutații de pe la alți copii și colectează diverși viruși pe care îi aduce acasă.

Uneori vine acasă cu cocktail-uri de viruși nu doar cu unul singur.

Un copil vaccinat nu e chiar așa vulnerabil, dar vaccinurilea alea nu-l fac imun 100%, în sensul că poate să ia virusul și să-l dea mai departe fără ca el să dezvolte simptome nasoale.

În felul ăsta, în primii ani de viață un copil e ca un partener infidel.

Aduce acasă fel de fel de spurcăciuni.

Unele mai suportabile, altele atât de nasoale încât ai spune că te duc direct în sicriu.

Dar toate spurcăciunile astea sunt bune pentru că te ajută să te reimumizezi și să rămâi la curent cu ultimele tendințe în materie de viruși aducători de moarte.