Uitati-l pe ala cu stirile false

1905644

Pentru o noapte internetul romanesc s-a aprins din nou de indata ce s-a aflat identitatea unuia care aparent s-ar afla in spatele siteului expunere.com si care publica stiri false pentru a satisface delirul analfabetilor functionali din Romania. Cum euforia a fost de scurta durata si fiindca individul respectiv nu merita niciun fel de atentie nu m-am obosit sa scriu pe subiect pentru ca nu l-am considerat si nu-l consider de interes.

Ce scrie un dobitoc pe un site pentru a incasa bani din AdSense sau afiliere nu prea conteaza fiindca asemeni lui exista o sumedenie de alti dobitoci care fac fix acelasi lucru. Atat doar ca asta o face mai cu spor. In fond nivelul de gunoi digital creste direct proportional cu expansiunea internetului si cum consumatori de gunoi sunt destui un oarecare cu cateva sute sau mii de unici pe siteul lui nu conteaza prea mult.

Ce conteaza in fond e felul in care se face presa in Romania pentru ca presa e cea care in definitiv patrunde mai tare decat aberatiile unuia sau altuia. Si presa in sine a ajuns o aberatie abjecta.

Sa luam cazul gheretei lui Iohannis de la Sibiu, ghereta ce s-a transformat intr-o vila dupa imaginatia bogata a unui asa-zis jurnalist de la Evz.

Multi se dau de ceasul mortii de vreo cativa ani pentru faptul ca nu se mai respecta codul deontologic si nu mai verifica nimeni informatia din cel putin trei surse, numai ca in ziua de azi informatia nu se mai verifica nici macar dintr-o a doua sursa.

Toate gazetele din ziua de azi fara nicio exceptie s-au transformat intr-un fel de fituici ale barfitoarelor de la coltul strazii pentru ca nimeni nu se mai oboseste sa verifice o informatie dintr-o a doua sursa cel putin si atunci cand se preia o informatie de altundeva se altereaza in asa fel incat mesajul transmis sa sugereze fix ceea ce vrea sa transmita autorul.

Despre obiectivitate rien! Exista mai multa obiectivitate pe bloguri decat in presa, doar ca blogurile sunt prea grele pentru analfabetii functionali ai tarii.

De altfel s-a spus de multe ori faptul ca presa e subjugata politic si ca sarmanii ziaristi sunt persecutati, doar ca atunci cand alterezi o informatie externa ce n-are nicio legatura cu climatul politic de la tine din tara cum au facut cei de la Turnul Sfatului nu mai e vorba de persecutie politica. De asemenea atunci cand vanezi subiecte pe SEAP si dai peste o licitatie pe care n-o intelegi si asupra careia nici nu te sinchisesti sa te documentezi solicitand explicatii direct la sursa iarasi nu e vorba de persecutie politica.

Persecutie politica e atunci cand faci anchete si articole obiective care-ti sunt refuzate de editorul sef in momentul in care le trimiti spre publicare cum i s-a intamplat lui Calin de atatea ori.

Cand dezinformezi opinia publica din proprie initiativa nu dovedesti ca esti prost si nici c-ai facut facultatea degeaba ci ca esti un pui de fost securist scolit de catre parinti in arta disimularii care se straduieste din rasputeri sa duca mai departe mostenirea.

1905644

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *