Tinerii politicieni

Pe vremea cand eram si eu “tanar ficior” am ajuns vrand nevrand pe o lista de partid. La vremea aceea niste prieteni dornici de favoruri politice aveau nevoie de oameni care sa dea la numar si astfel m-au corupt.

Deoarece eram mult prea ocupat cu rutina zilnica am ignorat calitatea mea de membru de partid si am omis sa particip la vreo sedinta sau actiune comuna.

In ziua de azi, desi inca simpatizez cu acest partid datorita reputatiei istorice si masurilor economice luate pentru stimularea economiei in anii in care a guvernat, ma uit cu uimire la “viitorul” partidului si ma intreb incotro.

Asta fiindca azi s-a umplut Facebook-ul de poze cu membrii ai organizatiei de tineret a USL, mandrii nevoie mare ca au facut curat prin oras si ca au strans nu stiu cate tone de gunoaie.

Acuma, vazandu-I pe toti imbracati in scop electoral, cu inscriptiile organizatiei si facand asta exact in perioada campaniei ma intreb ce viitor are Romania cu ei, viitorii politicieni.

Normal astfel de campanii de ecologizare, ajutorare, etc ar trebui sau ar fi trebuit sa fie facute in toti acesti 22 de ani, fiindca cu siguranta responsabilizarea cetateanului fata de mediul inconjurator, pe o perioada mai lunga de timp, precum si organizarea unor astfel de actiuni de cateva ori pe an era mult mai benefica pentru oras si comunitate decat acum.

Actiunea asta, indiferent ca e sub umbrela unei campanii internationale sau nu, debordeaza de ipocrizie fiindca increderea intr-o Romanie mai buna este reprezentata automat de increderea in noul val de politicieni.

Fiindca tot e campanie electorala, si tot s-au organizat campanii de ecologizare la nivel de oras/judet ma intreb ce fac celelalte partide, ecologizeaza si ei? nu ecologizeaza? Poate reusiti voi sa ma lamuriti.

Tot tinerii politicieni, acum in prag de campanie sunt cei care duc mita electorala, care umbla pe sate din poarta in poarta cu galeti, steaguri, tricouri de diferite culori si care mituiesc sau incearca sa mituiasca electoratul.

Din punct de vedere politic, votarea sau simpatia cu un anume partid ar trebui sa se justifice pe baza doctrinei politice si a masurilor luate de acest partid in perioadele in care nu a guvernat, fiindca daca un partid socialist gen PSD ar trebui sa se ocupe si sa se implice activ in actiuni sociale orientate spre bunastarea pensionarilor, copiilor abandonati etc.

Un partid liberal precum PNL-ul ar trebui sa se ocupe si sa consilieze jucatorii, mai mari sau mai mici din sectoarele de servicii si comerciale fiindca pe baza doctrinei politice, sustine o oarecare economie occidendala.

Din pacate, nici unul din partide nu face asta, n-a facut asta si probabil tinerii care in urmatoarea luna vor imparti mita electorala, vor calca pe urmele actualilor conducatori, iar speranta de mai bine se va spulbera intr-un final.

Banuiesc c-ati observat ca nu m-am referit la PDL fiindca il consider un partid terminat, un partid de conjunctura care a fost creat prin santajarea politica a lui Petre Roman, in anii `90 si Theodor Stolojan in 2004 cu simplul scop de a crea o formatiune politica dictatoriala care sa aplice practici mafiote.

UNPR? PPDD? PRM? PC? PNG? etc. sunt partide ale caror doctrine politice imi jignesc inteligenta si care ma fac sa intreb oare chiar atati prosti sa existe in Romania incat astfel de partide care s-au format din traseisti politici, uniti de un singur interes si anume sa fure si ei ceva, sa se bucure de o asa mare sustinere?