Tigrul a murit! Traiasca tigrul !!!

Stiu ca multi s-au bucurat fiindca n-am mai scris pe aici mai mult decat s-a bucurat Oana Zavoranu ca a facut Huidu accident si ca o sa ajunga la puscarie. Mai stiu si ca Blaga m-a injurat destul de des fiindca nu am mai aruncat cu noroi in “preietenii” comuni care desi articolele de pe aici au lipsit, n-au exitat sa ne lase cate un comentariu cu diverse urari de bine ca tot vin sarbatorile.

De asemenea stiu ca prietenii mei de la ULBS, Atlassib, Tribuna si altii s-au bucurat de absenta postarilor pe acest blog asta desi s-au intamplat niste chestii destul de interesante in toata aceasta perioada. Ei bine sper ca nu m-ati subestimat fiindca am suficiente bookmarkuri si drafturi incat sa recuperez din timpul pierdut.

Dar sa revenim la tigru, Mihaela de fapt, fiindca tot tine prima pagina azi. Nu este o noutate pentru multi faptul ca in Sibiu, ca si in alte judete animalele de la gradina zoologica sunt de cele mai multe ori batrane si prost hranite, fiindca desi se incaseaza bani grei de la vizitatori acestia iau alte directii.

Tigrul, care de fapt a fost crescut in captivitate a evadat in cautarea hranei si infometat fiind normal ca a fost si agresiv. Acuma din cate se pare de fapt pentru capturarea lui s-a apelat la hingheri care intr-adevar au tras cu tranchilizant, tranchilizant care nu avea puterea sa imobilizeze un om daramite un tigru.

E de admirat faptul ca marii vanatori s-au pozat si filmat triumfatori langa prada asta fiindca vorba aia nu in fiecare zi apuci sa vanezi un tigru. Sincer as propune sa ii lasam sa vaneze toate animalele din gradina zoologica si sa le impaieze. Asa banii pe mancare pot merge direct in buzunarele directorilor.

Un mare semn de intrebare apare atunci cand ar trebui sa se analizeze modul prin care animalul a scapat fiindca teoretic o gradina zoologica moderna ar trebui sa aiba o minima supraveghere si paza. Faptul ca tigrul a scapat asa fara sa-si dea nimeni seama si din cate se pare a ajuns destul de departe deci a avut suficient timp la dispozitie nu poate decat sa dea un pont hotilor de animale fiindca totusi se pare ca paza e inexistenta la gradina zoologica.

E drept, e criza, si nu isi permit saracii sa monteze sisteme de supraveghere sau sa plateasca personal. De fapt abia au ce da la animale de mancare ca de modernizat gradina si de adus alte animale nu mai vorbim. Sunt curios daca cei direct responsabili de la nou infiintata politie a animalelor a facut vreo vizita si a evaluat conditiile si calitatea hranei de la gradina zoologica Sibiu. Ca vad ca tare-I preocupa maidanezii in timp ce marea preocupare a politiei animalelor, cum e in toate statele europene se indreapta intai spre animalele in captivitate.