Pai ori suntem huligani ori nu mai suntem?

Mi se pare absolut hilara abordarea multora apropo de intamplarile de aseara din Bucuresti. Daca in urma cu 2 zile TVR la comanda politica bineinteles a incercat sa mascheze protestele anti Basescu intr-o bataie a suporterilor stelisti cu jandarmii, acum aceeasi idee este atent dezbatuta si fructificata de acolitii puterii.

In mod ironic ceea ce am vazut aseara seamana izbitor cu ce am vazut la TV in 1989. In primult rand, linia de sacrificiu si adevaratii revolutionari in 1989 au fost tinerii care au asaltat si au opus rezistenta impotriva regimului. Si acum ca si atunci tinerii sunt cei mai afectati fiindca de situatia dezastruasa din tara depinde viitorul lor.

 

Nu neg faptul ca printre protestatari nu au fost si suporteri ai diverselor echipe. Si eu sunt suporter la randul meu si si eu as fi protestat daca eram in tara in aceste momente. Totusi a spune ca de fapt protestul a fost o reglare de conturi intre suporteri dinamovisti si stelisti cu jandarmii este mai aberanta ca ideea in sine ca suporterii s-au dus acolo doar sa se bata cu jandarmii.

In randul celor ce aruncau cu pietre erau suporteri stelist, rapidisti, dinamovisti precum si alti tineri fara preferinte fotbalistice. Faptul ca brigazi de suporteri, dusmani de moarte s-au unit impotriva jandarmilor e remarcabila si nu poate decat intari ideea ca “huliganii” se aflau acolo nu pentru jandarmi, ci pentru clasa politica.

Bineinteles ca urmatoarea intrebare care se pune este de ce au degenerat protestele.  Ei bine, oricine a fost la un meci la inceputul anilor 2000 nu a putut observa cum, la cea mai mica fumigena aruncata, jandarmii interveneau in forta si bateau cu bestialitate orice suporter a carei fata nu le placea.

Asta s-a vazut si la TV, cum oameni cazuti la pamant erau loviti de jandarmi cu bestialitate cu genunci in fata, cu picioare in zona organelor interne. Si atunci ne intrebam de unde aceasta antipatie? De unde aceste violente fata de jandarmi?

Rolul jandarmeriei este sa asigure ordinea publica nu sa bata, bataia pe care o practica majoritatea lor este un obicei comunist practicat pe vremuri de politia politica.

Datorita acestelor abuzuri s-a ajuns la nivelul actual de violenta al tinerilor, nivel ce nu se v-a  reduce si astfel sunt convins ca vom asista la noi violente din partea tinerilor indiferent cate efective de jandarmi vor fi desfasurate in strada.

Daca prin faptul ca sunt de partea tinerilor sunt huligan atunci recunosc sunt huligan la fel ca ei, si spre deosebire de ei am plecat din tara tocmai fiindca actuala clasa politica mi-a distrus viitorul in Romania.