Miza SMURD

Nu am putut sa raman impasiv la ultimele evenimente locale si nationale si tocmai de asta vreau sa-mi arunc si eu opinia in fata voastra apropo de situatia SMURD.

In primul rand vreau sa mentionez de la bun inceput ca eu personal nu am o parere excelenta despre SMURD in sensul ca, de-a lungul carierei mele am cunoscut diversi angajati SMURD care foloseau ambulantele noi noute pentru a cara saci cu faina, diverse pachete si marfuri pentru propriile afaceri, sau pentru terte persoane in scopul de a face un ban in plus.

 

Din pacate, mentalitatea comunista si lacomia acestora poate i-a costat viata pe multi fiindca in astfel de situatii o ambulanta e oricum numai sterila nu. O alta mare problema a SMURD este latenta cu care intervin. Exista masini, echipamente performante, insa ca si in situatia anterioara problema cea mai mare sunt resursele umane.

Trebuie sa recunosc exista si oameni care au facut minuni de-a lungul timpului, insa in marea lor majoritate sunt aceleasi lichele comuniste care bantuie prin spitale si care inainte sa iti ia temperatura iti arata buzunaru de la halat.

Dar sa trecem la sintagma din titlu fiindca intr-adevar SMURD-ul este o miza destul de importanta in Romania si se pare ca la fel ca si in alte situatii se incearca monopolizarea.

Nu ma indoiesc de faptul ca protestele recente pentru sustinerea SMURD sunt sustinute politic, la fel cum nu ma indoiesc nici de faptul ca plecarea lui Chiuhodaru de la PC, inscrierea in UNPR si “ungerea” lui sef la SMURD nu sunt pure coincidente. Normal ar trebui sa vorbim de responsabilitate si moralitate politica insa adevarul e ca acestea nu mai exista. Moralitatea si responsabilitatea politica nu mai exista in Romania inca de pe vremea comunistilor care intr-adevar meschini in gandire si actiuni au avut ca ideal crearea unei Romanii puternice, independente financiar si politic de restul lumii.

E drept a fost un vis utopic care a dus la persecutarea multora care s-au impotrivit regimului, insa mai presus de toate acel vis se identifica cu un sentiment puternic nationalist si patriotic. Putem usor asocia diverse dictaturi ale lumii cu Romania de atunci.

Din protestele recente am gasit foarte interesanta implicarea revolutionarilor si a catorva galerii sportive. Faptul ca fiecare revolutionar cu acte e membru de partid pe la diverse partide din opozitie nu cred ca mai constituie o noutate pentru nimeni. De asemenea existenta huliganilor Stelei din cate am auzit, cunoscuti pentru violenta si protestele comandate, nu cred ca mai are nevoie de vreo explicatie.

Inainte de a continua vreau sa lamuresc un alt aspect care probabil va irita pe multi, si anume faptul ca nu simpatizez cu Basescu sau cu clica lui politica. Din pacate sunt printre putinele persoane care stiu ca de fapt casa din Mihaileanu a fost un mic capriciu al lui Basescu si ca de fapt valoric flota Romaniei exista intr-un hotel in Monaco detinut de tovarasul Basescu si consoarta Lenuta Udrea.

Sunt constient ca manevra de la SMURD a fost atent planuita fiindca pana la urma SMURD reprezinta 2% din impozitul multor cetateni Romani si ca anual se  strang sume enorme din donatii si diverse sponsorizari si astfel oprirea oricarei investitii viitoare pe linia SMURD si directionarea acelor bani spre Guvern poate reprezenta un aport consecutiv de bani la bugetul general, bani care de exemplu directionati catre ministerul Muncii ar permite cresterea intr-un anume procent a pensiilor si salariilor fiindca totusi e an electoral si PDL trebuie sa iasa cu fata curata si sa castige.

Acuma daca ar fi sa ridicam ipoteze aceeasi bani ar putea fi folositi la cumpararea presedintiilor din sectile de votare si probabil a celor ce numara voturile in final fiindca adevarul e ca in mai toate tarile de lumea a 3-a si mai ales in dictaturile lumii nu conteaza deloc cati si cum voteaza. Conteaza doar cine si cum numara voturile. Baconschi a dovedit asta la Paris in 2009, iar Roberta la Bucuresti in 2010 asa ca orice alt comentariu apropo de acest aspect este inutil.

In opinia mea Raed Arafat este primul functionar roman care a fost dat afara fiindca a fost competent si fiindca si-a facut meseria cu pasiune si cu profesionalism. E drept, varianta oficiala este ca a demisionat fiindca in nici un regim comunist, post comunist si neo comunist interesele meschine nu sunt expuse public, iar aranjamentele se fac mai ceva ca blaturile in fotbal.

Si totusi sa trecem la proteste care sunt extrem de interesante in sensul in care demiterea lui Arafat nu arde la buzunar si nu roade la stomac precum reducerea cu 25% a salariilor, taxarea pensiilor, impozitul forfetar, disponibilizarile, scumpirile si multe altele.

N-am putut sa nu observ faptul ca zilele astea in strada n-a iesit nici un sindicat, in special cel al medicilor fiindca ei sunt direct afectati de aceasta decizie. Daca va intrebati probabil de ce nu s-a intamplat asta, ei bine eu zic ca n-ar trebui sa mai fie o noutate pentru voi faptul ca liderii de sindicat sunt niste mercenari care scot lumea in strada doar cand opozitia liciteaza mai mult decat puterea.

Intamplator am vazut aseara pe facebook un clip pe care nu-l mai gasesc momentan, in care un militian burtos s-a trezit sa se duca in centrul orasului Sibiu si sa reprime protestele celor catorva pensionari, copii si bloggeri insetati de senzational ca totusi asa creste traficu punand un clip de la protest si dand share pe facebook. Acelasi militian le spunea protestatarilor cum ca mitingul lor e ilegal in baza legii 60/1991 pe care o gasiti aici.

Totusi tinand cont de faptul ca Romania este un stat de drept si are o constitutie bazata pe principii democratice tin sa precizez ca din punct de vedere constitutional protestatarii respectivi nu au incalcat nici o lege, fiindca aveau tot dreptul sa fie acolo potrivit urmatorului articol:

ARTICOLUL 39 – Libertatea intrunirilor
Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.

Astfel desi intr-o oarecare masura mitingurile recente au fost organizate politic, reprimarea in forta a acestora precum si sporirea inexplicabila a numarului de jandarmi pentru a reprima mica revolutie contravine principiilor democratice si drepturilor constitutionale si astfel nu cred ca mai trebuie sa mentionez faptul ca in Romania s-a dat inca odata dovada de totalitarism si ca atat puterea cat si opozitia se lupta manipuland oamenii, pe cadavrul in putrefactie al tarii.

Nu-mi ramane decat sa va urez, celor ce ati ramas in tara, fie ca sunteti pro sau contra puterii, mult noroc in anul ce va urma fiindca o sa fie un an dificil pentru intrega lume, iar pentru Romania, sincer nu prea gasesc un cuvant sau o fraza ca sa poata explica ce va urma.

Căutări: