Cine a iesit in strada?

E o chestie relativ interesanta pentru multi, insa pentru mine nu prea prezinta o noutate. Multi se intreaba cine sunt cei care au iesit in strada si inca ies zilele astea?

Ei bine se pare ca in strada sunt in mare parte pensionari, “huligani”, angajati la privat si pe ici pe colo cate un bugetar. Si totusi intrebarea este unde sunt bugetarii, cei care protestau vehement in urma cu cativa ani, unde sunt profesorii care faceau greve generale, angajatii de la finante care au vrut sa-l linseze pe Blejnar. Unde sunt politistii ce odinioara isi aruncau caschetele in curte la Cotroceni strigand “Iesi afara javra ordinara”. Nu mai sunt, au disparut subit de pe “scena” protestelor din piata Universitatii.

Acum, nu doar acolo, ci si in alte orase nu se strang la protest decat oameni care nu mai au ce pierde, oameni care au pierdut dreptul la o viata decenta in primul rand  si la demnitate in al 2-lea rand.

De ce nu ies bugetarii in strada? Raspunsul e simplu, sunt santajati, stiu ca daca sunt vazuti acolo e posibil sa nu mai aiba un servici, iar majoritatea dintre ei au familii, rate si alte chestii pe care le pot pierde.

E ironic cum elita intelectuala a Romaniei (ahem, aici ma refer la o parte din bugetari fiindca pe politisti nu-I putem integra in elita intelectuala) a ajuns subjugata de oameni ca Funeriu, Udrea, Ritli, Boc si implicit Basescu care-I conduce pe toti derbedeii astia din guvern.