From ULBS with LOVE

Dupa mica mea nerusinare de a-i expune pe “anonimii” platiti de domnul Oprean sa se lege de Calin, desi as fi preferat sa ating un alt subiect mai “fierbinte” din Sibiu, readuc in discutie ULBS, datorita unui comunicat primit pe email.

Acest comunicat nu a fost adresat exclusiv acestui blog, sau a presei ci catre comunitatea academica sibiana in speta precum si comunitatii academice nationale. Fara prea multa vorbarie, redau mai jos acest comunicat semnat: prof. univ. dr. Corvin Lupu:

Stimaţi colegi,

În Universitatea „Lucian Blaga” şi în oraş circulă tot felul de ştiri false privitoare la actuala situaţie a mea în cadrul instituţiei. Din acest motiv, vă scriu situaţia de fapt, foarte pe scurt.

Ca urmare a judecării proceselor privitoare la sancţiunile care mi-au fost aplicate abuziv de dl. rector Oprean C-tin şi de complicii domniei sale, am revenit în Universitate, încă din 24 mai 2011. Conducerea Universităţii a pierdut irevocabil procesele. Nu mai are căi de atac. Le-a folosit pe toate. Întrucât rectorul Oprean nu a înţeles să se supună de îndată hotărârii judecătoreşti irevocabile, sentinţa a fost pusă în executare silită. Judecătoria Sibiu a încuviinţat executarea silită, iar Tribunalul Bucureşti a respins cererea d-lui Oprean de suspendare a executării silite. Este prima executare silită a unei universităţi româneşti de stat, din toată istoria învăţământului superior din România. Ca urmare, în prima etapă a executării, care s-a încheiat deja, după blocarea conturilor ULBS la patru bănci, pe lângă emiterea deciziilor, corecturile în Carnetul de muncă şi plata salariilor pe cei doi ani cât am lipsit de la facultate, actualizate, reactualizate şi indexate, executorul judecătoresc a încasat din bugetul universităţii suma de 14.000 lei, iar avocata suma de 5.000 lei. Aceşti bani s-au plătit doar datorită fanatismului şi îndărătniciei d-lui rector Oprean, care nu acceptă ideea că există şi legi şi sentinţe care sunt deasupra dumnealui şi a Famigliei din care face parte. În ceea ce mă priveşte, eu aş fi vrut să muncesc pentru banii încasaţi. Din alt punct de vedere, aceşti bani ar trebui să fie achitaţi de funcţionarii vinovaţi de abuzuri şi nu de Universitate. De acest aspect, mă voi ocupa, administrativ şi juridic, într-o etapă viitoare.

Este regretabil că un număr de colegi ai noştri, unii dintre dumnealor chiar jurişti, susţin şi votează încălcări ale legii „cu ochii închişi”, la cererea celui care comite abuzurile, dezonorându-se. Nimeni nu-l opreşte pe cel care comite abuzurile. Nimeni nu-i atrage atenţia.

Chiar dacă nu am multe motive să cred în mai binele instituţiei noastre în actualele auspicii din instituţie, vă doresc ca anul universitar viitor să aducă ULBS pe o altă traiectorie, cu o conducere care să înlocuiască laudele deşănţate şi minciuna instituţionalizată cu o creştere calitativă reală, bazată pe respectul valorilor autentice, de toate felurile, fără abuzuri şi promovări de nonvalori şi forme fără fond.

Prof. univ. dr. Corvin Lupu

Căutări: