Stiam cu totii cat esti de duplicitar Traiane

13416765243238e43c403307d47a9281a3c75f59e4

Nu cred ca mai mira pe nimeni dubla personalitate a lui Traian Basescu.

Tin minte cum dupa primul referendum pentru suspendarea presedintelui din 2007 a promis sa ‘coboare’ odata la 3 luni in piata printre muritorii care l-au repus presedinte si sa le asculte ofurile. Si n-a facut asta. La fel cum nu si-a dat demisia in 5 minute dupa suspendare la fel cum a promis public.

Probabil c-au fost mult mai multe situatii care nu-mi vin in minte in acest moment, insa sunt sigur ca firea duplicitara a lui Basescu l-a facut sa minta cu nerusinare si fara vreun fel de remuscare.

Totusi, am gasit un articol mai vechi de pe Jurnalul National in care se spune cam asa:

Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat miercuri, la Ankara, pe premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, că Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee.

„Aş vrea să încep cu o problemă care a fost în oarecare dispută azi dimineaţă. Am verificat şi vă pot spune că, într-adevăr, Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee”, i-a spus Băsescu premierului turc, în debutul întrevederii cu acesta.

Cu alte cuvinte Traian stia de moschee, stia ca exista o negociere pe tema asta si stia ca urmeaza ca un teren sa fie alocat pentru constructia unei moschei. Nu conteaza marimea, nu conteaza ca-i cea mai mare sau cea mai mica sau cea mai impunatoare si opulenta. Conteaza ca Traian stia si acum s-a trezit sa ii atace pe cei care au dat unda verde spre constructia ei.

De ce s-a trezit acum salvatorul jurnalistilor din Irak si anti-teroristul Traian Basescu? Pai s-a trezit acum pentru ca povestea asta cu moscheea nu-l mai avantajeaza pe el politic, dar constructia ei i-ar avantaja pe altii. Vorbim de voturi, comisioane, spagi, obligatii etc.

Lucruri la care Traian nu mai are acces si daca tot nu mai are acces de ce sa nu moara capra vecinului?