Presedentia Advertising SRL

media-143683006881355600

Citeam azi o informatie privind vizita lui Klaus Iohannis in Spania care zice cam asa:

”Intalnirea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, cu romanii din Spania a fost sponsorizata de Digi Mobil. Am intrebat de ce, am dedus din raspunsurile unor oficiali MAE, rostite cu jumatate de gura si soptit, ca STATUL ROMAN nu a avut bani pentru inchirierea unei sali incapatoare pentru cei 400 de invitati, iar Presedintia Romaniei nu a contribuit la inchirierea salii la hotelul Intercontinental. Vorba lui SOV: intariti-va statul!”, spune pe contul personal jurnalistul Anca Grădinaru, prezentă la întâlnirea din capitala spaniolă.

Ba mai mult, afirmatia citata mai sus e confirmata si de o poza surprinsa cu un banner prezent la intrarea in sala:

media-143683006881355600

Ori daca chestia asta li se pare unora suspecta mie mi se pare cel putin de prost gust din doua motive:

  • Presedentia este o institutie si atat institutia, cat si presedintele care nu reprezinta doar institutia in sine ci si tara nu ar trebui sa-si asocieze imaginea cu o societate privata. Daca societatea a avut bunavointa sa sponsorizeze atunci sa fie primit, insa nu facandu-si reclama pe spatele institutiei publice.
  • Prezenta reprezentantilor firmei private la eveniment si impartirea de mici „atentii” fiecarui participant nu sugereaza decat faptul ca intalnirea cu romanii a fost atent programata atat de presedentie cat si de firma privata cu scopul de a-i face reclama firmei private si acest lucru nu lasa decat la loc de speculatii si intepretari.

Nu ma asteptam de la Klaus Iohannis sa faca o astfel de gafa, insa ultimamente sunt multe aspecte in ceea ce-l priveste pe Iohannis care nu se ridica la asteptarile mele si ale multor altor romani.