Sondajul, candidatul si votul

Deja s-au anuntat cam toti candidatii importanti la alegerile prezidentiale. Romanii au ce vedea la televizor. Chit ca le este burta goala sau nu au de munca, politica le va fi multora pentru urmatoarele doua luni lapte si miere, muraturi si tuica. Ce mai, va tine pana si de aer pentru unii. Ce cred eu despre candidati, pe scurt?

Un sondaj publicat de Cotidianul astazi dau urmatoarea ordine la primul tur de prezidentiale. Nu mai iau dupa acele rezultate, pentru ca nu cred in sondaje.

Traian Basescu – presedinte in functie, erodat de 5 ani de mandat si omniprezenta. Avantajul sau este tocmai acest mandat. Lumea l-a tot vazut si s-a obisnuit cu el. Alegatorii sai sunt marea masa. Aceiasi care l-ar fi reales si pe Ceausescu, Iliescu… Public neobisnuit cu schimbarea. Defectele sale sunt intens mediatizate, mai mult decat la oricare din fostii presedinti ai Romaniei.

Mircea Geoana – candidatul PSD+PC. Avea sanse mai mari, daca nu candida Oprescu. Plus de asta asocierea sa cu Vanghelie, Oprisan si alti noi baroni PSD il trage mult in jos. Degeaba este un bun diplomat, daca este o simpla marioneta in mana baronilor.

Crin Antonescu – despre candidatul PNL am tot spus ca ar iesi presedinte, daca s-ar vota numai pe internet. Atitudinea sa elitista nu ii face bine. Ori se crede in Elvetia ori are consultanti prosti de imagine. Aerul sau tineresc il ajuta, dar in acelasi timp grosul romanilor vor un om cu experienta. Dezavantaj tineri…

Sorin Oprescu – doctorul independent este cel mai periculos candidat. Nu poti maga mana in foc cine sat in spatele lui. Cert este ca din garda sa fac parte multi fost comunisti, securisti – vechea garda ce il gadila pe Iliescu. Se mai spune de Oprescu ca este omul masoneriei. Omul ce va diviza PSD-ul.

Despre restul nu merita sa mai spun nimic. Becali anunta ca daca ajunge presedinte va desfiinta cazinourile, sexy barurile, stripteas-ul. Va crestina tara si o va duce probabil in Evul Mediu…

Concluzia… trebuie mers la vot. Dar beat fiind de atata propaganda si discurs electoral va intreb “Eu cu cine votez, hic?”