Lansari la presedentie

ZIlele acestea candidatii dau buluc sa isi anunte oficial dorinta de a candida la presedentia Romaniei. Geoana a facut o lansare in stilul rosilor cu 12.000 de delegati, inclusiv copii, cu steaguri, bannere si multe masini. Oprescu a anuntat semi-oficial ca va candida. Antonescu deja era anuntat. Becali a facut iar circ, de data asta mult mai religios si Basescu a lansat bomba intre tarani.

Toate lansarile au fost gandite de strategi. Chiar si a lui Basescu… desi spune ca a fost o decizie de moment sa anunte in Sanicolau Mare, judetul Timis, ca va candida. In realitate oamenii cheie din jurul sau au planuit asta abil, trebuie sa recunosc. Dupa ce vineri Geoana s-a lansar cu mare fast si mult popor aduc din teritoriu la Bucuresti, astazi Basescu a anuntat candidatura intre oameni simpli, undeva in Romania. Mesajul transmis altfel de cei doi arata electoratul tinta.

Cand Basescu se lansa eram la Hotel Ramada asteptand sa inceapa conferinta de presa a lui Crin Antonescu. Dupa o ora de asteptare a avut loc intalnirea cu presa unde intrebarile jurnalistilor au fost mai mult legate de Basescu. Si la lansarea lui Geoana de ieri s-a vorbit mult tot de Basescu. In ambele cazuri cred ca se greseste prin construirea de anti-campanii cu numitorul comun Basescu.

Dar vom vedea ce ne rezerva urmatoarele 2 luni…