Sibiul tolerantei?!

Mi se tot spune cat de toleranti sunt sibienii si ce armonie e la noi in oras. Aiurea! Iata cateva exemple:

1. Filipinezele aduse cu atata tam – tam la fabrica Mondostar din Sibiu si-au dat demisia si au plecat acasa datorita bataii de joc in care au fost tratate de patronatul Mondostar. Au fost cazate in conditii improprii si li s-a dat de 3 ori mai putin salar decat cel promis in contract. Cei de la Mondostar credeau ca au cumparat sclavi pe plantatie cu ingaduinta ITM Sibiu, care desi sesizati nu au luat masuri. Nici macar acum cand toate filipinezele au plecat si statul Filipine a rupt relatiile economice cu Mondostar si se va uita cu grija la Sibiu si Romania de acum incolo.

2. Un negru isi face cumparaturile intr-o alimentara din centrul Sibiului ramasa din vremea comunista. Omul s-a mutat in zona si mai merge pana in colt pentru piine, una alta. Vanzatoarele isi dau coate si susostesc „Uita tu ce negru e. Uhhh Ce urat e. Si mai pune si mana…” Si tot asa…..

3. Cat de iubiti sunt tiganii la Sibiu? De cate ori de mici suntem invatati ca „te fura tiganul daca nu esti cuminte” si alte expresii asemenea. Sau cand sibienii vad la TV ca un om a furat ceva, imediat spun „era tigan”…desi nu e neaparat.

Sa mai continui cu exemplele de „toleranta” sibiana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *