Sibiul tolerantei?!

Mi se tot spune cat de toleranti sunt sibienii si ce armonie e la noi in oras. Aiurea! Iata cateva exemple:

1. Filipinezele aduse cu atata tam – tam la fabrica Mondostar din Sibiu si-au dat demisia si au plecat acasa datorita bataii de joc in care au fost tratate de patronatul Mondostar. Au fost cazate in conditii improprii si li s-a dat de 3 ori mai putin salar decat cel promis in contract. Cei de la Mondostar credeau ca au cumparat sclavi pe plantatie cu ingaduinta ITM Sibiu, care desi sesizati nu au luat masuri. Nici macar acum cand toate filipinezele au plecat si statul Filipine a rupt relatiile economice cu Mondostar si se va uita cu grija la Sibiu si Romania de acum incolo.

2. Un negru isi face cumparaturile intr-o alimentara din centrul Sibiului ramasa din vremea comunista. Omul s-a mutat in zona si mai merge pana in colt pentru piine, una alta. Vanzatoarele isi dau coate si susostesc “Uita tu ce negru e. Uhhh Ce urat e. Si mai pune si mana…” Si tot asa…..

3. Cat de iubiti sunt tiganii la Sibiu? De cate ori de mici suntem invatati ca “te fura tiganul daca nu esti cuminte” si alte expresii asemenea. Sau cand sibienii vad la TV ca un om a furat ceva, imediat spun “era tigan”…desi nu e neaparat.

Sa mai continui cu exemplele de “toleranta” sibiana?

5
Lasă un răspuns

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Ioana Frunzescu

Toleranta in Sibiu? Case de toleranta poate…Numai felinare rosii peste tot…

Ioana Frunzescu

Si multe, foarte multe capete patrate, cu ochelari de cal.Sibiu, Sibiu…

No

Cine ti-a spus? 😛
In Sibiu nu exista toleranta nici fata de romanii de pe alte meleaguri. Dar cred ca ceea ce ai scris e valabil peste tot in Romania.
Referitor la punctul 2, totul tine de cultura si educatie. Cred ca o mare parte din tinerii din ziua de azi au inteles ca nu exista diferente intre oameni pentru ca a fost mediatizat mult subiectul si au absorbit informatia. Cunosc colege din Lazar care sunt innebunite dupa negri si nu ar zice niciodata “Uita tu ce negru e. Uhhh Ce urat e. Si mai pune si mana…”

Calin Blaga

Noroc cu tinerii… poate asa ne salvam. In ce priveste oltenii si moldovenii “gratulari” doar cu apelative XXX de catre sibieni….stiu…tragic!

Anonymous

mai intai, e vorba de ce reprezinta ca tot moldovenii sau sudistii. sunt zone mai inapoiate si na, mai orientale decat a noastra. cu indivizii cred ca marea majoritate nu are nimic. doar daca ajungi sa nu placi din cine stie ce motiv (motiv in mare parte probabil independent de originea lui) pe unul dintre ei, mai adaugi si ca pe deasupra e oltean sau moldovean sau muntean. doar asa, pentru ca simti nevoia sa te distantezi cat mai mult de tot ce are de-a face cu el.e o chestie normala, care se intalneste peste tot, din anglia pana in… Read more »