SF-ul romanesc e in moarte clinica

De vreo saptamana m-am apucat sa citesc Almanahul Anticipatia editia 2016 si fiindca am vazut ca au si site pe care-l promoveaza in paginile revistei am zis sa intru pe site ca sa vad ce mai e nou sau cand se lanseaza editia 2017.

Din pacate siteul e o gluma proasta si o dezamagire profunda fiindca in afara de informatii neactualizate si un design execrabil facut pe o versiune neactualizata de Joomla nu gasesti absolut nimic altceva.

Ultima postare de pe site e din noiembrie 2014 cand se anunta lansarea editiei 2015 a Almanahului Anticipatia:

Desigur, cel mai ironic lucru de pe tot siteul e sintagma din logo: „gandim in viitor” care probabil ar avea nevoie de o adaugire care sa spuna „traind in trecut”.

Evident putem trece usor peste faptul ca siteul e unul execrabil fiindca pana la urma continutul conteaza mai mult, insa nu putem trece peste faptul ca in starea actuala pare sa fie un site facut in bataie de joc si abandonat fara niciun fel de explicatie sau motiv.

Din pacate felul in care arata siteul asta, precum si continutul sau reflecta in totalitate starea generalizata a SF-ului romanesc, iar Eftimie zice bine atunci cand le canta prohodul scriitorilor de SF din Romania.