Scoala de soferi Prima este ultima?

Iata ce scrie un cititor despre experienta sa la Scoala de soferi Prima din Sibiu.

Sub protectia anonimatului, as vrea sa va spun experinta presonala pe care am avut-o ca si cursant la scoala de soferi Prima.
Am optat pentru aceasta scoala datorita programului la cusurile de legislatie care sunt atat dimineata cat si dupa masa , eu avand program de serviciu neregulat. Cursurile de legislatie se predau simultan cu orele de practica , ceea ce aparent suna bine.
La cursurile de legislatie se preda foarte putin , urmand ca elevii sa efectueze simulari de chestionare pe calculator. Chestionarele sunt foarte grele si nu corespund cu cele afisate pe site-ul Politiei (chestionare din care se sustine proba teoretica la examenul pentru carnet). In plus, aceste chestionare nu au la final nicio explicatie. Elevul este nevoit sa isi noteze nr. intrebarilor gresite si sa astepte la coada eventualele explicatii din parte profesorului , care este ocupat cu statiile de calculator.
Una din functiile profesorului este aceea de a urmarii din dalculatorul central elevii respinsi pentru a le administra din nou acelasi chestionar, fara explicatii.
Majoritatea raspund la putine intrebari daca nu ajung sa cunoasca un chestionar pe de rost. In aceste conditii ,este foarte greu sa obtii 22 de puncte din 26 necesatre pentru iesirea din scoala.
Lipsa pradarii teoretice, este mascata de exigenta acestor teste “inventate” sub deviza “suntem scoala de elita”

Căutări:

7
Lasă un răspuns

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
newest oldest most voted
doar_eu

Si eu am facut scoala la Prima, dar pe sistemul vechi. Nu e chiar asa, dar nemultumiti sunt peste tot. Si atunci chestionarele clasice erau mult mai grele, dar in ideea, ca acela care face chestionarele sa fie mai familiarizat. Pt anonimul scrisorii: fa chestionare de pe net: incepator.ro
PS: eu am avut probleme cu instructorul 😐

fara protectia anonimatului as vrea sa spun si eu despre experienta mea cu prima. vara trecuta nu erau inca calculatoare, predarea teoritica era ceva semioptional, trebuia doar mers o data pentru iesirea din scoala. si atunci se faceau tot felul de teste si proful explica 2-3. unele intrebari erau dubios formulate si pana si proful recunostea ca au raspuns ambiguu, ca nu-s toate facute bine. la partea practica era si mai frumos: am avut 3 profi, dintre care unul pentru o ora, aveam ore o data pe saptamana in cazul cel mai bun, dar am avut pauze si de o… Read more »

also: first

(campania commenturilor irelevante a.k.a. spam)

simulatorul de examen a celor de la Prima este S.E.T.A. – un simulator profesional. Implicat intrebarile sunt mai grele decat cele de examen iar cele mi multe nici nu se regasesc in examenul pe care il sustii la politie.

Eu am facut scoala de soferi la Prima, bun, toate bune si frumoase..pana cand l-am cunoscut pe domnul instructor, avand in vedere ca nu stiam nik despre sofat, ma asteptam sa fie mai intelegator…Dar,s-a dovedit a nu fi asa, in afara de faptul ca il asteptam 20 d eminute bune si apoi zicea am avut treaba copila… Tipa, vorbea urat..era un badaran, toti eram prosti,cataloga oamenii pe strada uite-o si pe aia. Daca greseam ceva, ma facea cu ou si cu otet..sa nu mai vorbim,ca am sarit peste cateva lucruri elementare, parcarile.M-am trezit ca merg la examen si nu facusem… Read more »

Acum trebuie sa fim de acord ca pana si ciocolata Milka nu este pe gustul tuturor, desi eu si marea majoritate ne lingem degetele dupa ce descojim una de ambalaj. Deh…se face sa fii facut scoala de soferi tot la PRIMA si de al naibi ce mi-s nu am asteptat sa imi bage vreun instructor variantele de raspuns in cap. Am muncit pentru permis, asta inseamna concentrare, studierea legislatiei si apoi a chestionarelor, mama naibi….ca la carte. Fireste efortul meu a fost mai consistent. Puteam astepta sa ma impinga de la spate unul dintre instructori pentru a zice ca PRIMA… Read more »

ANONIM

este adevarat si ceea ce au scris unii despre chestionare dar si despre instructori.LASA DE DORIT SCOALA DE SOFERI PRIMA…nu merita osteneala.ALEGETI ALTCEVA!