Definiti urgenta medicala!

Cei de la Unitatea Primire Urgente din Spitalul Judetean Sibiu incep sa ma enerveze. Adesea sunt sictiriti de pacientii ce vin acolo. Fiind totusi o unitate UPU au DATORIA sa trieze urgentele de cazurile banale ce pot fi tratate in policlinica. Astazi de dimineata o prietena m-a rugat sa o duc in zori de zi la medicul ei de familie pentru ca sambata i s-a umflat ciudat piciorul cand a urcat pe munte. Ne-am dus, medicul s-a uitat si i-a spus ca are luxatie. I-a dat sa faca in continuare comprese cu otet de mere (facea deja cu otet si apa) si sa dea cu Lioton Gel. Nu tu imobilizarea piciorului sau alte cele… Ok. O duc acasa si plec la servici.

Nu este prima oara cand la UPU Sibiu trierile se fac fara discernamant medical. Daca totusi ar fi triat cazul, de ce nu au trimis-o pe loc la Policlinica la Ortopedie?

Sa va amintesc experienta mea. In iunie am facut entorsa. Nu m-am dus la Urgente ci direct la Ortopedie la Policlinica. Si doctorul s-a luat de mine si a sunat la Urgente ca ei trebuie sa ia cazurile astea. Pai cum vine asta? Sau nu mai ia nimeni cazuri la spital, ci doar pe BANI la cabinetele lor private?!?