Definiti urgenta medicala!

Cei de la Unitatea Primire Urgente din Spitalul Judetean Sibiu incep sa ma enerveze. Adesea sunt sictiriti de pacientii ce vin acolo. Fiind totusi o unitate UPU au DATORIA sa trieze urgentele de cazurile banale ce pot fi tratate in policlinica. Astazi de dimineata o prietena m-a rugat sa o duc in zori de zi la medicul ei de familie pentru ca sambata i s-a umflat ciudat piciorul cand a urcat pe munte. Ne-am dus, medicul s-a uitat si i-a spus ca are luxatie. I-a dat sa faca in continuare comprese cu otet de mere (facea deja cu otet si apa) si sa dea cu Lioton Gel. Nu tu imobilizarea piciorului sau alte cele… Ok. O duc acasa si plec la servici.

Nu este prima oara cand la UPU Sibiu trierile se fac fara discernamant medical. Daca totusi ar fi triat cazul, de ce nu au trimis-o pe loc la Policlinica la Ortopedie?

Sa va amintesc experienta mea. In iunie am facut entorsa. Nu m-am dus la Urgente ci direct la Ortopedie la Policlinica. Si doctorul s-a luat de mine si a sunat la Urgente ca ei trebuie sa ia cazurile astea. Pai cum vine asta? Sau nu mai ia nimeni cazuri la spital, ci doar pe BANI la cabinetele lor private?!?

6
Lasă un răspuns

6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted

Lasa-i dom’le….poate au diploma din Iasi,…cu toate ca au depus un juramant 😉

mda, in cazuri din astea merita sa faci scandal

sau poate ar trebui sa il sunam pe Arafat sa ne zica cum e cu procedurile… hmm

Urgentele se adreseaza in primul rand patologiilor ce pun in pericol viata pacientilor sau ce pot agrava ireversibil starea de sanatate. Nu se prea leaga ce spui tu. 1. Daca medicul de familie a diagnosticat o luxatie (poate entorsa, ceea ce e altceva) trebuia sa o trimita la spital si nu acasa. 2. Daca a trosnit ceva, nu inseamna ca e fractura (negrul de care vorbesti stimate este de la un vas spart). 3. Lioton Gel se adreseaza trombozelor, deci nu stiu ce cauta pe acolo. Nu cred ca este ceva rupt, nici macar luxatie, dar o radiografie trebuie facuta,… Read more »

lipsa de organizare dar iti spun Calin fereasca Dumnezeu sa ai probleme cu sanatatea in Romania … Cel mai sigur este sa emigrezi in afara 🙂 …