Salvati Dealul Gusterita – impresii (1)

Din cand in cand cativa jurnalisti locali ma suna sa vada ce se mai intampla cu Dealul Gusterita. Deocamdata nimic le spun. Firma Tondach care dorea sa exploateze 45 ha de padure din DOMENIUL STATULUI aprobate de Directia Silvica Sibiu si Agentia Locala de Mediu s-a poticnit de initiativa facuta de mine. Acum trebuie sa depuna un Studiu de impact asupra mediului la Agentia NATIONALA de Mediu si intarzie…

Asteapta sa se calmeze apele. Si eu ii astept apoi la dezbaterea publica unde sper ca 500 de oameni vor veni. Sa ii vad atunci cum mai dau din colt in colt Tondach, Directia Silvica, Agentia de Mediu, Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu – toti implciati in cardasie in acest mega proiect de a defrisa 45 ha de padure si a le transforma intr-o mega-mina de suprafata. A doua ca marime din Romania, dupa Rosia Montana!

Pana atuni permiteti sa multumesc tuturor jurnalistilor care au sprijinit cu mintile si sufletele deschise acest proiect. Doar o intrebare (poate si retorica): De ce Sibiu Standard a fost singurul ziar care nu a scris despre protestul din Dealul Gusterita si a evitat cat a putut acest subiect? Ei nu sunt din Sibiu sau patronul lor Horatiu Cercel (patron si la firme de constructii) are prea multe afaceri cu Tondach?