Mii de copaci intra în grevă de Sâmbătă

Sâmbătă, 18 octombrie, mii de copaci din toată ţara se vor uni în semn de protest: ” EU IŢI DAU OXIGENUL !”. În Sibiu acţiunea se desfăsoară în zona Piaţa Mare- Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Parcul Subarini, punct de întâlnire Piaţa Mare, ora 12.

Persoane de contact ROTARACT Bucuresti Universitate: Andrei Dobircianu, 0740212537, ovidiuandrei.dobircianu@rotaract.ro

Persoane de contact ROTARACT Sibiu: Andrei Roşca, 0746131192, Andrei.Rosca@rotaract.ro

Sute de rotaractieni din Districtul 2241- Romania şi Republica Moldova – organizează concomitent în 19 oraşe din ţară în data de 18 octombrie 2008, ora 12, acţiunea „EU ÎŢI DAU OXIGENUL”,prin care se doreşte sensibilizarea populaţiei şi conştientizarea importanţei naturii urbane asupra calităţii vieţii de zi cu zi.

În Bucureşti, locul de întâlnire este Intrarea la Metrou Aviatorilor, ora 12, iar acţiunea se desfăşoară între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Universităţii, pe Şoseaua Chiseleff, Bd Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Bd. Lascăr Catargiu, Bd Magheru.


ROTARACT (www.rotaract.ro) este o organizaţie internaţională de tineri (numele înseamnă “Rotary Action”), prezentă în România de mai bine de 10 ani. ROTARACT are ca scop formarea tinerilor ca lideri ai comunităţilor din care fac parte, prin munca şi serviciile voluntare depuse în folosul comunităţii, pe plan local şi în întreaga lume. A fost fondat în 1968 de Rotary şi are în prezent în jur de 150.000 membri fără distincţie de rasă, sex, naţiune, iar membri se întâlnesc în peste 7.000 cluburi.
Rotary International,(www.rotary.org) organizaţia sub umbrela căreia funcţionează ROTARACT, are peste 1,3 milioane membri pe tot globul, fiind cea mai mare asociaţie umanitară din lume.

Sâmbătă, 18 octombrie 2008, mii de copaci din toată țara vor fi marcați cu banderole pe care scrie “EU ÎŢI DAU OXIGENUL”. În oraşul nostru, acţiunea este susţinută de clubul ROTARACT Sibiu. Proiectul este autorizat de primăria locală.

Acţiunea “EU ÎŢI DAU OXIGENUL” este promovată de Clubul Rotaract prin intermediul a 19 Cluburi din 15 oraşe din Romania şi Republica Moldova: Bacău, Bârlad, Baia Mare, Bucureşti, Chişinău, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Vaslui.
Prin acest proiect dorim să sensibilizăm populaţia şi să o facem conştientă de importanţa naturii urbane asupra calităţii vieţii de zi cu zi. Vrem ca oamenii să înţeleagă cui datorăm oxigenul necesar vieţii şi să îi încurajăm să gândească şi sa acţioneze ecologic.

Pentru a urmări desfăşurarea evenimentului, intraţi pe www.EuItiDauOxigenul.ro