Sa ne fie clar!

Aud adesea bazaconii prin Sibiu si chiar in presa ca asezarea aceasta unde traim a fost fondata de sasi. FALS! Venirea sasilor in aceste zone e reala si de necontestat, datorate unor conjuncturi istorice. Dar asta nu inseamna ca romanii nu locuiau aici deja de multe sute de ani, de la formarea poporului roman prin amestecul daco-roman.

Va zic asa sa ne fie clar!

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted

Si eu iti zic, clar, a nu stiu cata oara, ca orasul Sibiu, dpdv etnic, juridic, istoric, cultural a fost fondat de sasi. Romani pe aicea (adica pe teritoriul actualului oras) nu prea traiau. Romanii in acea perioada, arheologic si scriptic, pot fi reperati la baza muntelui sau in munte (Saliste, Jina, etc…).

Iti zic asa sa ne fie clar!

Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Citeste mai intai cate ceva legat de acest domeniu si apoi fa afirmatii legate de istoria Sibiului. Eu macar aici pot polemiza si de aceea ma implic pt ca am citit, am cercetat am concluzionat. Iar argumentele mele nu sunt aiurea sunt de fapt unicele argumente ce certifica o teorie istorica. Invers nu stiu cat de aiurite pot fi argumentele dar sunt cu siguranta false.

o mica adaugare: pe langa romani, cand au venit sasi mai traiau pe aicea, slavi, bulgari, moravieni, pecenegi si cumani si ceva secui.